Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Mircea Geoană: "Nu există risc la adresa securităţii ţărilor aliate"

Mircea Geoană: "Nu există risc la adresa securităţii ţărilor aliate"

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, susţine că în pofida declaraţiilor de la Kremlin se observă o mobilizare suplimentară a forţelor militare.

Mircea Geoană: "Nu există risc la adresa securităţii ţărilor aliate"
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    17 Feb 2022   •   19:40

De asemenea, oficialul a dezvăluit faptul că mai mulţi miniştri ai apărării au solicitat NATO avizul militar pentru a avea noi grupuri de luptă pe teritoriile lor. 

"La nivelul NATO miniştrii apărării au solicitat liderilor noştri militari avizul militar, un pas obligatoriu necesar pentru opţiunea de a avea noi grupuri de luptă în zona Europei de sud-est şi Europei centrale. România este cunoscut că a oferit să găzduiască un astfel de grup, este cunoscut faptul că Franţa şi-a anunţat intenţia de a conduce un astfel de grup deci suntem în acest moment în analizarea acestor opţiuni, inclusiv pentru România.

Liderii militari în timp relativ scurt vor analiza şi vor veni cu un aviz", a spus Mircea Geoană.

Potrivit secretarului general adjunct al NATO, situația din jurul Ucrainei rămâne foarte îngrijorătoare.

NATO pregăteşte noi grupuri de luptă

"Nu există risc la adresa securităţii ţărilor aliate. Niciun centimetru pătrat de teritoriu aliat nu va fi lăsat fără apărare", a mai spus Mircea Geoană într-un interviu acordat Antena 3. 


 

×
Subiecte în articol: Mircea Geoană Kremlin
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close