Antena 3 CNN Politică Klaus Iohannis, mesaj de campanie în Parlament. Președintele atacă PSD la ședința solemnă pentru NATO

Klaus Iohannis, mesaj de campanie în Parlament. Președintele atacă PSD la ședința solemnă pentru NATO

Klaus Iohannis, mesaj de campanie în Parlament. Președintele atacă PSD la ședința solemnă pentru NATO
Sursa foto: Foto: presidency.ro
de S.T.    |    02 Apr 2019   •   14:21

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO, la care participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, a început.

Şeful statului a fost întâmpinat de liberalii Alina Gorghiu şi Marilen Pirtea şi s-a întâlnit la intrarea în sala de plen cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi cu premierul Viorica Dăncilă, cu care s-a salutat.

„Pentru țara noastră nu a fost deloc ușoara revenirea la democrație după epoca neagră a comunismului.

Trebuie salutat efortul tuturor celor care au făcut posibil acest deziderat național. Sunt condamnabile demersurile majorității PSD care prin asaltul la adresa statului de drept riscă să fragilizeze statutul nostru în NATO și UE”, a spus Klaus Iohannis, în debutul ședinței. 

„Modificarea legilor în interesul unei persoane, creșterea inflației, arbitrariul și lipsa de profesionalism.

Acestea sunt realele politici ale guvernării PSD, nu consolidarea justiției, nu responsabilitatea guvernării”, acuză președintele.

Potrivit lui Klaus Iohannis, lipsa de respect a PSD a culminat cu suspendarea șefului Statului Major.

„Instanța a condamnat această acțiune a PSD care a pus armata într-un moment delicat din rațiuni politicianiste. SUnt aspect care arată incompetent PSD și nu înțelege ce înseamnă să conduci un stat în care cetăâenii sunt bine protejați”.

 

×
Subiecte în articol: presedinte sedinta NATO Klaus Iohannis
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close