Antena 3 Politică Klaus Iohannis: "Voi începe demersurile pentru un referendum privind legislația în materie penală"

Klaus Iohannis: "Voi începe demersurile pentru un referendum privind legislația în materie penală"

de G.S.    |    23 Ian 2017   •   18:23
Klaus Iohannis: "Voi începe demersurile pentru un referendum privind legislația în materie penală"

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va începe demersurile privind organizarea unui referendum pe tema modificării legislaţiei în materie penală.

"Această temă, în mod nefericit, a devenit o temă naţională. Este evident că există un larg interes pentru această temă a schimbării Codurilor penale şi a graţierii şi dacă aşa este, atunci voi supune această temă dezbaterii publice şi votului popular. Voi începe demersurile pentru un referendum prin care românii vor putea să se exprime, vor spune dacă sunt de acord cu aceste demersuri sau nu, fiindcă atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD şi atunci, dacă guvernanţii au făcut o temă din asta, vor trebui să suporte votul popular pe această temă", a declarat Iohannis la un eveniment organizat la Muzeul Palatului Cotroceni.

Citește și: Klaus Iohannis, atac virulent la clasa politică: "Nu cetățenii dau lovituri de stat. Politicienii dau lovitură de stat!"

Şeful statului a subliniat că "aparent" se vorbeşte despre "chestiuni legate de justiţie, despre ordonanţe de urgenţă pe teme foarte concrete".

"În realitate, dragi români, vorbim despre ce fel de naţiune vrem să fim. Vrem să fim o naţiune puternică, stat de drept sau vrem să fim o naţiune aşa şi aşa, un stat de drept care poate fi înmuiat şi discutat? Vrem să fim o naţiune care seamănă cu generaţia care a făcut Mica Unire sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea? Vrem să fim o naţiune între celelalte naţiuni, aşa cum sunt naţiunile europene, sau vrem să fim o naţiune care nu îndrăzneşte să ridice vocea în corul naţiunilor europene? Aşadar, dragii mei, trebuie să ne hotărâm ce naţiune suntem, ce fel de naţiune vrem să fim. Eu îmi doresc o naţiune puternică, eu îmi doresc o naţiune de oameni mândri şi liberi. Românii sunt mândri şi liberi şi îmi doresc o naţiune condusă de politicieni integri. Îmi doresc o naţiune condusă de politicieni competenţi. Orice altceva pentru mine este prea puţin, iar pentru a obţine acest lucru, pentru mine niciun preţ nu este prea mare", a afirmat Iohannis.

 

Sursă: Agerpres
×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close