Antena 3 CNN Politică Legea salarizării bugetarilor va fi depusă la Parlament

Legea salarizării bugetarilor va fi depusă la Parlament

Legea salarizării bugetarilor va fi depusă la Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    10 Apr 2017   •   08:21

Legea salarizării bugetarilor va fi depusă luni la Parlament, după ce va fi semnată şi de senatori, a scris, vineri seara, pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Olguţa Vasilescu.

„Luni, depunem legea la Parlament, după ce o semnează şi senatorii. Sunt convinsă că această lege va fi foarte apreciată de cei care au salarii mici şi au fost nedreptăţiţi timp de 25 de ani, aşa cum sunt convinsă şi că ea va fi aplicată. Sunt la fel de convinsă că o vor aprecia şi cei cu salarii mari, care vor vedea ce creşteri au şi ei. Mai puţin bugetarii de lux. Puţini. Dacă vor comenta, poate că toată lumea va fi interesată şi ce salarii au în plată. Dar ştiu că nu o vor face. Nicio familie ocupaţională nu va fi afectată, în ansamblu. Nici Justiţia, unde creşterile sunt semnificative”, a scris Olguţa Vasilescu.

Ce creșteri salariale se acordă la data de 1 iulie

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a arătat joi că raportul între cel mai mic şi cel mai mare salariu va fi de 1 la 12 în urma aplicării Legii salarizării unitare iar primele majorări vor intra în vigoare de la 1 iulie 2017 când soldele de funcţie ale personalului militar se majorează cu 20%, comparativ cu nivelul din martie 2017, iar salariile de funcţie ale poliţiştilor vor creşte cu 5%.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close