Antena 3 Politică Liviu Dragnea, reacție după ce PSD a hotărât să îl remanieze pe Tudorel Toader: Eu l-am susținut și îl respect

Liviu Dragnea, reacție după ce PSD a hotărât să îl remanieze pe Tudorel Toader: Eu l-am susținut și îl respect

17 Apr 2019   •   15:51
Liviu Dragnea, reacție după ce PSD a hotărât să îl remanieze pe Tudorel Toader: Eu l-am susținut și îl respect
Sursa foto: foto: Agerpres

Ședința CEx a luat sfârșit. PSD a votat remanierea lui Toader din funcția de ministru al Justiției. Din totalul celor din CEx a fost doar un singur vot ”împotrivă”, cel a lui Dumitru Buzatu.

Tudorel Toader va fi înlocuit de Eugen Nicolicea, aceasta este propunerea PSD.

Liviu Dragnea a făcut declarații după ședința CEx. Liderul PSD susține că viitorul ministru de Justiție rebuie să rezolve blocajele din ministerul Justiției cu privire la avizarea sau inițiare unor acte normative, care țin de aplicarea programului de guvernare.

”Premierul dorește să se rezolve într-o zi, două cu numirea noului ministru al Justiției. Până vineri ar trebui să se depună jurământul. Eu îi acord timp lui Iohannis până la alegerile prezidențiale. Ministrul Justiției nu va avea sarcini de la partid. Nu mai e cazul. S-a început procedura parlamentară pentru cele două legi. Noul ministru al Justiției, dacă va fi numit de Iohannis trebuie să rezolve blocajele din ministerul Justiției cu privire la avizarea sau inițiare unor acte normative, care țin de aplicarea programului de guvernare.

Azi în CEx s-au exprimat foarte multe nemulțumiri la adresa lui Tudorel Toader, un om pe care personal îl respect și l-am sprijinit în acești doi ani. S-au acumulat foarte multe nemulțumiri din două motive: se tot întârzia avizarea la ministrul Justiției și doamna premier a fost nevoită să intervină. Și a doua, Toader a vorbit despre eventualitatea inițierii unei ordonanțe de urgență fără să facă nimic. 

Eu nu i-am cerut demisia.

Erau două opinii în CEx. Una din variante era să se intre cu restructurarea Guvernului în Parlament și varianta de remaniere clasică, ceea ce am și adoptat.

Relația mea cu premierul este aceeși cu cea pe care am avut-o când am propus-o în funcție.

Azi am mai adoptat câteva hotărâri și anume codul administrativ să de adopte prin OUG într-o perioadă rezonabilă și pentru că s-a vorbit despre justificarea urgenței pentru ordonanțele fantomă, dau acum doar trei motive: este propunere în acest cod prevederea ca procedurile pentru atestarea domeniului public al localităților să fie mult simplificată, acum durează un an sau doi ani. România pierde sute de milioane de euro pentru că autoritățile locale nu își pot atesta domeniul public ca să depună proiecte pe fonduri europene.”, a declarat Dragnea.

Citește și: Cine este Eugen Nicolicea, posibilul viitor ministru al Justiției

Citește și: Viorica Dăncilă: „S-a acceptat demiterea lui Tudorel Toader. Ar trebui să-și dea demisia”    

Citește și: Cine este Tit-Liviu Brăiloiu, posibilul viitor ministrul pentru Relația cu Românii de Pretutindeni

Citește și: Cine este Oana Florea, posibilul viitor ministru al Fondurilor Europene

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close