Antena 3 CNN Politică Lucian Romașcanu explică gestul parlamentarilor PSD, care au votat pentru amânarea votului moțiunii de cenzură

Lucian Romașcanu explică gestul parlamentarilor PSD, care au votat pentru amânarea votului moțiunii de cenzură

După ce parlamentarii PSD din Birourile Permanente Reunite au votat, joi, pentru amânarea votului moțiunii de cenzură după decizia Curții Constituționale, Lucian Romașcanu a încercat să explice gestul social-democraților.

Lucian Romașcanu explică gestul parlamentarilor PSD, care au votat pentru amânarea votului moțiunii de cenzură
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    09 Sep 2021   •   12:42

„CCR e o instituție supremă în statul român. Baza legală este termenul, care înseamnă nu trei luni, lucru care e respectat așteptând decizia CCR. Nu vrem să fim în situația să avem doi premieri, unul pus de coaliție, altul de CCR”, spune Lucian Romașcanu.

Acesta susține că social-democrații vor vota moțiunea de cenzură .

„Acest guvern va pleca. E plecat deja, dar trebuie să plece legal și în respectul deciziilor CCR”, conchide Romașcanu, potrivit Mediafax. 

Este oficial! Moțiunea de cenzură va fi votată după decizia Curții Constituționale

Birourile Permanente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului au decis că moțiunea de cenzură va fi citită în ședința de joi, de la ora 16.00, dar dezbaterea și votarea va avea loc după decizia CCR.

Propunerea de amânare, aprobată cu voturile PSD, a fost făcută de UDMR.

„Asistăm la nașterea actului de naștere a USL 2.0”, a comentat Ionuț Moșteanu (USR PLUS).

Ludovic Orban, președintele PNL, a fost prezent la ședință și a anunțat că nu votează.

„Sunt prezent și nu votez... Din punct de vedere constituțional și regulamentar, ceea ce ați votat azi (joi - n.r.) reprezintă o încălcare a principiului constituțional și al statului de drept. Împiedicarea derulării procedurii moțiunii de cenzură - asta înseamnă. Mai mult, există o altă decizie a CCR care spune că termenul de 3 zile nu se poate prelungi la nesfârșit și se invocă celeritatea în ceea ce privește dezbaterea și votarea. Obligația noastră e să acționăm în cadru constituțional și regulamentar. Deși e o propunere formulată de un coleg de coaliție, dar trebuie să știți că nu voi vota niciodată o propunere neconstituțională care pune în pericol democrația”, a spus în ședința BPR Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: PSD Lucian Romașcanu
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close