Antena 3 CNN Politică Cine este Ludovic Orban, candidatul pe care mizează PNL în bătălia pentru Capitală

Cine este Ludovic Orban, candidatul pe care mizează PNL în bătălia pentru Capitală

Cine este Ludovic Orban, candidatul pe care mizează PNL în bătălia pentru Capitală
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Feb 2016   •   14:16
Cu cine se laudă PNL în lupta pentru fotoliul de la Primăria Capitalei - noul candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, Ludovic Orban, este fost ministru al Transporturilor în Guvernul Tăriceanu (5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008), dar este cunoscut și ca un împătimit al muzicii.

Demn de amintit este și episodul cu accidentul rutier în care a fost implicat și în urma căruia PNL-istul a fugit de la locul faptei.
 
 
Biografie
 
Ludovic Orban este om politic, de profesie inginer, prim-vicepreședinte al PNL. S-a născut pe 25 mai 1963, în municipiul Brașov, într-o familie multietnică, tatăl său fiind de etnie maghiară, iar mama sa de etnie română. 
 
Orban este căsătorit și are un copil, Tudor.
 
Are un frate mai mare, Leonard Orban, fost comisar european pentru multilingvism, reprezentantul României în Comisia Europeană și fost ministru.
 
În decembrie 2007, Ludovic Orban a fost implicat într-un accident de mașină și a plecat de la locul faptei. Abia după de ore, s-a prezentat la poliție. Ludovic Orban a pierdut controlul volanului și a intrat cu mașina într-un autoturism care se afla pe marginea drumului. 
 
Citiți și Ludovic Orban s-a răsturnat cu maşina

 
 
Activitate politică
 
În anul 1992 devine membru al PNL - Aripa Tânără (PNL-AT), devenit ulterior PL '93 și a fost membru în Comitetul Director PL '93 (1993-1997). 
 
Ca urmare a fuziunii PL'93 cu PNL, Ludovic Orban devine președintele PNL București, în 15 noiembrie 2002. În prezent, el deține și funcția de vicepreședinte pentru comunicare și relații publice al PNL.
 
În urma remanierii guvernamentale din 5 aprilie 2007, Ludovic Orban a fost numit în funcția de ministru al transporturilor în Guvernul Tăriceanu, pe care a îndeplinit-o până la încheierea mandatului acestui guvern, la 22 decembrie 2008.
 
În urma congresului extraordinar al PNL din perioada 20-21 martie 2009, a fost ales prim-vicepreședinte al PNL.
 
Ludovic Orban vorbește limbile engleză și franceză (fluent) și limbile germană și maghiară (noțiuni de bază). Este căsătorit și are un copil. Ca hobby-uri are șahul, bridge-ul și cântatul la chitară.


Klaus Iohannis, star rock pentru Ludovic Orban

Merită amintit și episodul supranumit ”delirul”, în care Orban l-a prezentat pe Klaus Iohannis

Klaus Iohannis pare a fi un mare rock star, cel puţin în sufletul liberalului Ludovic Orban. Acesta din urmă i-a făcut candidatul ACL la prezidenţiale o prezentare demnă de o cauză mai bună... S-a întâmplat la Târgovişte, sub privirile puţin jenate ale conducerii PNL şi PDL.

Citiți și Mircea Badea şi Felix Rache, remake la prestaţia lui Ludovic Orban


La ședința comisiei de unificare a PNL de luni, deputatul Ludovic Orban a fost propus pentru a candida la Primăria Bucureşti, înlocuindu-l astfel pe europarlamentarul Cristian Buşoi.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close