Antena 3 Politică Ludovic Orban și-a anunțat demisia de la șefia Camerei Deputaților

Ludovic Orban și-a anunțat demisia de la șefia Camerei Deputaților

de Laura Dinu    |    12 Oct 2021   •   11:48
Ludovic Orban și-a anunțat demisia de la șefia Camerei Deputaților
Sursa foto: hepta

Ludovic Orban a anunțat că miercuri, la ora 12.00, demisionează de la președinția Camerei Deputaților.

Fostul lider PNL a precizat, marți, în timpul unor declarații de presă,  că va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților miercuri, la ora 12.00.

Totodată, Orban susține că nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier este ”o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei ci are ca efect adâncirea crizei politice și guvernamentale”.

Astăzi vreau să fac o declarație cu privire la decizia președintelui de a-l desemna pe Dacian Cioloș ca premier. 

Din data de 1 septembrie, România se confruntă cu o criză politică și o criză guvernamentală provocată de decizia unilaterală da premierului Florin Cîțu de a demite ministrul Justiției, fără niciun fel de consultare a coaliției. 

România se confruntă cu o criză sanitară gravă provocată de explozia de infectări cu COVID. 

România se confruntă cu o situație economică dramatică care pune în pericol veniturilor românilor ca urmare a creșterii prețurilor la energie, combustibil, alimente, medicamente, creștere care afectează viața de zi cu zi a românilor și deteriorează grav puterea de cumpărare a românilor. 

Criza politică trebuie să înceteze imediat, pentru că România și românii au nevoie de un guvern stabil, care să beneficieze de o majoritate parlamentară. 

Din păcate, decizia de ieri a președintelui este mai degrabă o cacealma care nu numai că nu are ca obiectiv soluționarea crizei ci are ca efect adâncirea crizei politice și guvernamentale.

Este evident, pentru orice om care cunoaște situația politică şi poziționarea partidelor, că în ciuda bunelor intenții ale lui Dacian Cioloș și ale USR, care au fost singurii care s-au prezentat la consultări cu propunere de premier, desemnarea lui Dacian Cioloș ca prim-ministru este o desemnare care nu ține cont de principiul loialității constituționale care ar fi trebuit aplicat şi nu ţine cont de faptul că desemnarea trebuie făcută în persoana unui premier cu șanse reale de a face o majoritate parlamentară", a declarat Ludovic Orban

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close