Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

Fostul președinte al Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban și-a depus demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    Xenia Croitoru    |    27 Sep 2021   •   11:12

În urmă cu scurt timp, fosta consilieră a lui Ludovic Orban i-a depus acestuia demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. 

Orban a spus de la bun început să își va depune demisia de onoare daca va pierde șefia Partidului Național Liberal. 

Urmează ca premierul Florin Cîțu, actual președinte PNL, să hotărască dacă acceptă această demisie sau îl păstrează pe Orban în funcție, până se va crea o majoritate parlamentară, așa cum susțin unele surse politice din interiorul partidului.

Ludovic Orban: ”Din acest moment nu mai există niciun parteneriat cu Klaus Iohannis”

Ludovic Orban a pierdut, sâmbătă, alegerile pentru conducerea Partidului Național Liberal, în favoarea premierului Florin Cîțu, obținând doar 39,7% din voturile liberalilor.

"Încep prin a le mulțumi celor aproape 1900 de colegi care mi-au acordat încrederea în condițiile în care s-a desfășurat acest Congres. Îl felicit pe Florin Cîțu pentru alegerea ca președinte al PNL. 

De-a lungul carierei mele de 31 de ani am apărat valorile liberale și am acționat constant pentru a pune în practică un ideal al politicilor liberale, pentru a realiza un salt de care România are nevoie.

Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile pentru apărarea democrației, drepturilor și libertăților individuale, valorilor liberale și, de asemenea, voi continuă să acționez, așa cum am făcut-o și până acum, alături de colegii mei.

Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima ora, pe masă președintelui ales, Florin Cîțu.

Din momentul de față, între Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat."

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban Klaus Iohannis
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close