Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban: "E o obrăznicie din partea doamnei Dăncilă să facă a treia propunere de comisar european"

Ludovic Orban: "E o obrăznicie din partea doamnei Dăncilă să facă a treia propunere de comisar european"

Ludovic Orban: "E o obrăznicie din partea doamnei Dăncilă să facă a treia propunere de comisar european"
29 Oct 2019   •   16:48

Premierul propus Ludovic Orban a făcut declarații după audierea miniștrilor în Parlament. Orban a spus că Dăncilă nu mai are în acest moment nicio calitate pentru a propune un comisar european. 

"A fost o prestație serioasă, profesionistă, în care am prezentat faptul că noi avem soluții și urmărim atingerea unor obiective care sunt în beneficiul României și în beneficiul cetățeanului român". 

Cât despre cei de la ProRomânia care au votat pentru miniștrii propuși în comisii, dar au anunțat că nu vor asigura cvorumul, vor absenta la învestire, Ludovic Orban a declarat că "vom vedea. Apreciez faptul că au votat în favoarea candidaților noștri și am convingerea că până luni mai sunt multe nopți, iar noaptea e un sfetnic bun. Eu am încredere că luni, pe 4 noiembrie, va exista cvorum și Guvernul va fi învestit". 

Ludovic Orban a făcut referire și la declarația Vioricăi Dăncilă, care a spus că va majora salariul minim luni. "Ba majorează salariul, ba nu-l majorează. Vom analiza această decizie și vom vedea care este creșterea salariului minim. Evident, vom face acest lucru în dialog, în dezbatere cu patronatele, cu confederațiile sindicale și cu organizațiile neguvernamentale pe baza unor indicatori economici obiectivi care să țină cont de realitatea economică". 

Orban a spus că e o obrăznicie din partea Vioricăi Dăncilă să-l propună pe Victor Negrescu comisar european. "Mi se pare o obrăznicie a doamnei Dăncilă, să-ți permiți să faci a treia propunere de comisar european. E o incapacitate de a înțelege exigențele pe care le reclamă exercitarea unei poziții de conducere în statul român". 

Citiți și Victor Negrescu, propus comisar european de premierul demis Viorica Dăncilă

×
Subiecte în articol: viorica dancila Ludovic Orban
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close