Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban explică de ce vrea alegeri în două tururi

Ludovic Orban explică de ce vrea alegeri în două tururi

Guvernul a luat decizia de a-şi angaja răspunderea în Parlament pentru modificarea legii alegerilor locale astfel ca sistemul de vot să confere legitimitate primarilor aleşi, mecanismul actual restrângând dreptul cetăţenilor nemulţumiţi de a schimba un primar care nu şi-a făcut treaba, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban explică de ce vrea alegeri în două tururi
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    29 Ian 2020   •   14:54

„Guvernul pe care îl conduc a luat decizia de a angaja răspunderea în faţa Parlamentului pentru modificarea legii alegerilor locale astfel încât să permitem cetăţenilor fiecărei comunităţi locale să îşi aleagă primarii printr-un sistem de alegere care să confere legitimitate primarilor aleşi - şi anume prin majoritate de 50% plus unu dintre alegătorii care îşi exprimă dreptul de vot”, a afirmat Orban, la şedinţa de angajare a răspunderii Guvernului pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Citiți și: Marcel Ciolacu: Joi dimineață depunem moțiunea de cenzură

„Acest sistem de vot (cel actual - n.red.) restrânge dreptul cetăţenilor nemulţumiţi dintr-o comunitate locală de a schimba un primar care nu şi-a făcut treaba, care nu respectă promisiunile electorale şi care nu a avut capacitatea să dezvolte comunitatea locală”, a arătat Orban. 

Citiți și:

Guvernul îşi angajează răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Orban: „Nu înțeleg de ce PSD depune moțiune de cenzură”

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Horoscop 1-15 octombrie, cu Cristina Demetrescu. Atenţie la eclipsă!
x close