Antena 3 CNN Politică Ludovic Orban, despre excluderea sa din PNL: "Le stau ca un cui în talpă. Cât de nerușinat să fii?"

Ludovic Orban, despre excluderea sa din PNL: "Le stau ca un cui în talpă. Cât de nerușinat să fii?"

Ludovic Orban, fostul președinte PNL, a comentat posibilitatea excluderii sale din partid. Motivul ar fi numeroasele atacuri la adresa noii conduceri a partidului, dar şi la adresa lui Klaus Iohannis. „Le stau ca un cui în talpă", spune liberalul care a lansat un nou atac care îi vizează pe Florin Cîţu şi Raluca Turcan.

Ludovic Orban, despre excluderea sa din PNL: "Le stau ca un cui în talpă. Cât de nerușinat să fii?"
de Claudia Popovici    |    10 Noi 2021   •   21:11

Întrebat miercuri dacă liberalii pregătesc excluderea din partid a lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, Florin Cîţu, nu a negat şi a precizat că vineri se va lua o decizie.


„Vom discuta declaraţiile domnului Ludovic Orban din spaţiul public şi atacurile la preşedintele României şi la preşedintele PNL şi vom vedea decizia”, a declarat Florin Cîţu, întrebat dacă vineri va fi exclus Ludovic Orban din partid. 

În replică, fostul președinte PNL, Ludovic Orban, a spus: „Le stau ca un cui în talpă”.

 Mai mult, liberalul a lansat un atac la fostul vicepremier din Guvernul pe care l-a condus, Raluca Turcan, în prezent ministru al Muncii, după ce aceasta a spus că „a predat PNL în brațele PSD”

„Această expunere o caracterizează foarte bine pe doamna Raluca Turcan. Cât de nerușinat să fii? Cât de mincinos să fii, cât de lipsit de respect față de oameni, să le insulți inteligența cu astfel de afirmații. Eu m-am dezafiliat din Grupul Parlamentar PNL în semn de protest tocmai pentru deschiderea negocierilor cu PSD. (...) Cîțu nu mai are nicio legitimitate”, a spus Orban la Realitatea Plus, citat de Mediafax.

Acesta a precizat că cei care sunt în actuala conducere a PNL ar fi vrut de mai mult timp să îl excludă, dar nu le-a dat voie Klaus Iohannis.

„De mult, eu cred că au vrut (să îl excludă – n.r.), dar nu le-a dat voie până acum Iohannis să mă dea afara ca să nu mă victimizeze. (...) Ei își doresc să scape de mine, că le stau ca un cui în talpă”, a spus Orban.

Fostul președinte al PNL spune că decizia privind excluderea sa din partid nu poate fi luată în Biroul Executiv, ci e nevoie de o decizie a Consiliului Național, respectiv o decizie luată de minim 1.000 de liberali.

„O să mă duc la reuniunea BEX ca să cer decizia lui Cîțu și să le cer încă o dată să sisteze orice discuție cu PSD, după care, ducă ei continuă să bată palma cu PSD, nu mai am ce să caut. Îmi pare rău, sincer, gândiți-vă că toată viața mea matură am fost în PNL”, a afirmat Orban.

O decizie despre excluderea lui Ludovic Orban din PNL se va discuta vineri, a declarat, miercuri, președintele PNL, Florin Cîțu.

Ludovic Orban: "Sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD"

Ludovic Orban a participat luni seară la ședința Biroului Politic Național al PNL, care s-a desfășurat la Vila Lac 1. Fostul lider al PNL a anunțat că va pleca din partid dacă liberalii vor face o alianță de guvernare cu PSD.

Ludovic Orban a făcut declarații luni seara, înainte de ședința în care liberalii vor decide dacă intră la guvernare alături de PSD.

Fostul lider PNL consideră că este o rușine pentru actualii lideri ai partidului faptul că iau în calcul să se alieze cu PSD.

„Sunt împotriva oricărei înțelegeri cu PSD. De 31 de ani, în viața mea politică am luptat împotriva stângii, împotriva stângii post-comuniste care a împiedicat dezvoltarea României.

Sunt categoric împotriva oricărei formule de Guvern cu PSD. De altfel, e o rușine pentru conducerea PNL simplul fapt că a angajat discuții cu PSD, în loc să facă ceea ce aşteptau românii de la noi, şi anume să refacem coaliţia de guvernare de centru dreapta şi să asigurăm o guvernare, în conformitate cu angajamentele pe care ni le-am luat faţă de cetăţenii români în campania electorală din decembrie. 

Decizia de a face înţelegere cu PSD la evidenta presiune şi iniţiativă a preşedintelui Iohannis, reprezintă o trădare gravă a cetăţenilor români care au votat cu PNL, care şi-au pus nădejdea, care şi-au arătat încrederea în PNL şi reprezină sinucidere politică pentru cei care iau astfel de decizie, chiar dacă se va învesti un Guvern, acest Guvern nu va fi un Guvern al cetăţenilor români care cred în ideile liberale, nu va fi un Guvern al cetăţenilor români care cred în democraţie, cred într-o justiţie independentă, cred într-o economie privată, în iniţiativa individuală şi în dezvoltarea României prin munca, efortul şi iniţiativa fiecărui cetăţean român.

Orice alianţă cu PSD-ul nu reprezintă altceva decât un avantaj pentru patritocraţia PSD-istă şi PNL-istă, pentru cei care vor contracte cu statul, pentru cei care vor funcţii la stat, pentru cei care vor să se îmbogăţească din relaţia cu statul, pentru cei care vor să câştige în plan personal fără să le pese de ceea ce doreşte cetăţeanul român.

 De asemenea, Ludovic Orban l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că este în spatele deciziei privind apropierea de PSD.

"Decizia, la evidenta presiune a președintelui Iohannis, reprezintă o trădare gravă a cetățenilor care au votat cu PNL și o sinucidere politică pentru cei care iau astfel de decizie... Nu trebuie să accepți așa ceva (n.r. presiunea președintelui)... Cîțu își dorește să rămână la Palatul Victoria. Cîțu și Vâlceanu sunt coautorii alături de președintele Iohannis", a precizat fostul lider al PNL.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Toţi comercianţii români sunt obligaţi acum să accepte plata cu cardul
x close