Antena 3 CNN Politică Mai este o lună până la convenţia PDL. Cum se împart taberele în partid

Mai este o lună până la convenţia PDL. Cum se împart taberele în partid

Mai este o lună până la convenţia PDL. Cum se împart taberele în partid
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Feb 2013   •   07:53

Mai este aproape o lună până când PDL va avea o nouă conducere, iar liderii partidului şi-au ales deja preferaţii.

Fostul premier, Emil Boc, spune că votează cu doamnele. Primarul Clujului o preferă pe Elena Udrea la şefia PDL, iar pe Monica Macovei la presedinţia României.

"O susţin pe Udrea la presedinţia PDL şi pe Monica Macovei un bun candidat la preşedinţia României în 2014. (...) Cred că în comparaţie cu Monica Macovei, are o mai bună ancorare şi o relaţie cu filialele", a declarat Boc.

Preferată şi de Traian Băsescu la şefia PDL, Elena Udrea e deja în plină campanie electorală prin ţară. Fostul ministru al Turismului încearcă să-i convingă pe aleşii locali ai partidului să o voteze pe ea şi să nu-l mai susţină pe Vasile Blaga.

De cealaltă parte, Elena Udrea crede că lui Emil Boc i s-ar potrivi funcţia de preşedinte al României după ce a fost şi premierul ţării.

Şi actualul preşedinte al democrat-liberarilor, Vasile Blaga, are susţinători. Fostul candidat la prezidenţiale, Teodor Stolojan, este convins că Blaga merita o şansă în PDL, pentru că şi-a asumat conducerea partidului după esecul de la alegerile locale.

Convenţia Naţională a PDL, la care urmează să aibă loc alegeri interne, este programată pe 23 martie. Până acum şi-au anunţat candidaturile la şefia PDL Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.

Pe 24 februarie, europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte "Reformiştii".

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, pe 12 februarie, că va candida la preşedinţia partidului.

Pe 9 ianuarie, Udrea spunea că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi chiar şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

Pe 11 februarie, actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

Citeşte şi Al patrulea candidat la şefia PDL. Blaga, Udrea şi Macovei ar putea rivaliza cu Gheorghe Falcă



×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close