Antena 3 CNN Politică Al patrulea candidat la şefia PDL. Blaga, Udrea şi Macovei ar putea rivaliza cu Gheorghe Falcă

Al patrulea candidat la şefia PDL. Blaga, Udrea şi Macovei ar putea rivaliza cu Gheorghe Falcă

Al patrulea candidat la şefia PDL. Blaga, Udrea şi Macovei ar putea rivaliza cu Gheorghe Falcă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Feb 2013   •   14:45

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, ar putea fi al patrulea candidat la şefia PDL. Tot mai multe voci din partid vorbesc despre această variantă, deşi până acum finul preşedintelui a negat o eventuală candidatură.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că el crede că va fi şi a patra moţiune în PDL pentru şefia partidului. "N-aş vrea eu să fac pe prorocul aici. Cred că va fi şi a patra moţiune", a declarat Blaga înainte de şedinţa BPN al PDL, răspunzând unei întrebări pe această temă.

Blaga a mai fost întrebat dacă are informaţii clare privind a patra moţiune. "Eu nu sunt spionul partidului acesta. Colegii vorbesc, este posibil să avem încă o moţiune", a adăugat Blaga.

Până acum, Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei şi-au anunţat candidaturile pentru şefia PDL.

Potrivit Statutului PDL, candidaţii pentru funcţia de preşedinte al PDL trebuie să prezinte o moţiune care să aibă cel puţin 35 de semnături şi sprijinul a zece organizaţii ale partidului.


Pe 24 februarie, europarlamentarul PDL Monica Macovei şi-a anunţat candidatura la şefia partidului, ea precizând, în conferinţa de presă susţinută alături de Cristian Preda, Sever Voinescu, Theodor Baconschi, Adrian Papahagi, că moţiunea pe care o depun împreună se numeşte "Reformiştii".

La rândul său, deputatul Elena Udrea a anunţat, pe 12 februarie, că va candida la preşedinţia partidului.

Pe 9 ianuarie, Udrea spunea că nu va candida la şefia PDL, precizând însă că este nevoie de organizarea Convenţiei, pentru ca baza partidului să poată alege o echipă, care poate fi chiar şi a actualului preşedinte al formaţiunii.

Pe 11 februarie, actualul preşedinte al PDL, Vasile Blaga, şi-a anunţat candidatura pentru reconfirmarea la şefia partidului.

Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea noii conduceri urmează să aibă loc pe 23 martie.










×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close