Antena 3 CNN Politică Mai mulți lideri PNL cer ca UDMR să iasă de la guvernare | Lider liberal: ”Au mesaje ofensatoare la integritatea României”

Mai mulți lideri PNL cer ca UDMR să iasă de la guvernare | Lider liberal: ”Au mesaje ofensatoare la integritatea României”

Președintele PNL Satu Mare, Adrian Cozma, senatorul Eugen Pârvulescu, președintele filialei liberale din Teleorman și Liviu Voiculescu, liderul PNL Olt, cer public ca UDMR să iasă de la guvernare cât mai repede posibil.

de Andreea Ştefan    |    03 Dec 2022   •   15:05

Mai mult decât atât, liderii PNL au cerut și discuții în coaliție pe această temă.

Este de așteptat ca săptămâna viitoare în ședința coaliției de guvernare, să fie luată în discuție atitudinea celor de la UDMR față de Ziua Națională a României, asta pentru că, pe 1 decembrie, liderii UDMR nu au vrut să participe la niciun eveniment legat de sărbătoarea națională a țării noastre. 

Acesta este și motivul pentru care tot mai mulți lideri din PNL au cerut ieșirea de la guvernare a UDMR.

Adrian Cozma a mai solicitat chiar și la mijlocul acestui an, în luna iulie, ca UDMR să părăsească coaliția de guvernare, după ce partidul ar fi susținut la acel moment mesajele venite din partea premierului ungar, care denigrau poporul european și spuneau că situația migrației este una destul de urâtă în acest moment.

Și Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat că UDMR ar trebui să își ceară scuze pentru faptul că pe 1 decembrie nu au vrut să participe la niciun eveniment legat de Ziua Națională.

Mai mult de atât, au venit și cu mesaje legate de faptul că zona Ardealului, așa cum au spus de cele mai multe ori, este una care le-ar aparține celor de la UDMR.

”Eu am avut o poziție, o părere publică, ieri, legat de atitudinea UDMR și consider în continuare că UDMR nu ar mai trebui să facă parte din Guvern, raportat la acțiunile pe care le-au avut în ultimele 3 zile”, a declarat Adrian Cozma la Antena 3 CNN.

Acesta spune că declarațiile lor sunt denigratoare, iar faptul că nu au transmis niciun mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României ”este inadmisibil”.

”Faptul că din cei patru miniștri ai Guvernului României, nici unul dintre ei, la cei de la UDMR mă refer, nu au transmis niciun mesaj cu ocazia Zilei Naționale a României, pentru mine acest lucru este inadmisibil.

(...) Eu nu am o problemă cu maghiarii, am o problemă cu atitudine sfidătoare a liderilor UDMR, care nu fac altceva decât să promoveze tot felul de mesaje și fac acțiuni ofensatoare la integritatea României și la toți românii”, a mai spus Cozma.

×
Subiecte în articol: PNL udmr guvernare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close