Antena 3 CNN Alegeri Parlamentare 2016 ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mama primarului Cătălin Cherecheș, care a depus jurământul de după gratii, candidează la parlamentare

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mama primarului Cătălin Cherecheș, care a depus jurământul de după gratii, candidează la parlamentare

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mama primarului Cătălin Cherecheș, care a depus jurământul de după gratii, candidează la parlamentare
Sursa foto: Foto: Facebook
de M.Z.    |    19 Oct 2016   •   23:08

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Biroul Politic Judeţean al PNL Maramureş a aprobat, miercuri, candidatura pe locul 1 eligibil la Camera Deputaţilor a Vioricăi Cherecheş, mama primarului băimărean suspendat, Cătălin Cherecheş, propusă de către Coaliţia pentru Baia Mare, potrivit unor surse liberale.

Iniţial, Viorica Cherecheş ar fi intenţionat să candideze pentru Senat, însă în urma discuţiilor purtate în cadrul Coaliţiei pentru Baia Mare s-a solicitat un loc eligibil pentru Camera Deputaţilor, loc confirmat în cadrul şedinţei BPJ a organizaţiei PNL Maramureş, au indicat sursele respective. 

Preşedintele PNL Maramureş, deputatul Mircea Dolha a confirmat schimbarea survenită în intenţia de candidatură din partea reprezentantului Coaliţiei pentru Baia Mare, partenerul politic al liberalilor la nivel local în urma protocolului de colaborare încheiat la începutul acestei luni. 

"În urma discuţiilor purtate în cadrul Coaliţiei pentru Baia Mare a fost solicitat un loc eligibil pentru Camera Deputaţilor, deşi în faza pregătitoare listelor a fost vorba de primul loc pentru Senat. Indiferent de situaţie, Coaliţia ar fi primit acelaşi loc, doar că dânşii au dorit să fie pe lista de la Camera Deputaţilor. PNL îşi va respecta protocolul de colaborare cu conglomeratul de partide care formează Coaliţia pentru Baia Mare", a spus Mircea Dolha. 

Coaliţia pentru Baia Mare s-a format în timpul campaniei alegerilor locale şi este formată din PNŢCD, FDGR şi PSRO şi a sprijinit candidatura primarului Cătălin Cherecheş, reţinut de DNA pentru luare de mită cu puţin timp înaintea începeii campaniei electorale de la locale. 

Configuraţia completă a listelor PNL Maramureş pentru alegerile parlamentare care va fi supusă spre aprobare conducerii centrale a partidului este următoarea: Camera Deputaţilor - Viorica Cherecheş, Anca Boagiu, Ionel Bogdan, Gheorghe Bîrlea, Toader Şteţcu, Mitru Leşe, Aurelia Pop, Mihaela Câmpan şi Simion Bizau, iar pentru Senat: Mircea Dolha, Dana Oniţa-Ivaşcu, Pavel Horj, Alexandru Deac şi Vasile Bodnar. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close