Antena 3 CNN Politică Marcel Boloş: "Anul 2023 va aduce cele mai multe oportunităţi pe care România le-a avut vreodată"

Marcel Boloş: "Anul 2023 va aduce cele mai multe oportunităţi pe care România le-a avut vreodată"

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, declară că 2023 este un an complex care "va aduce oportunități cum România nu a mai avut vreodată".

Marcel Boloş: "Anul 2023 va aduce cele mai multe oportunităţi pe care România le-a avut vreodată"
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Ian 2023   •   21:42

"Depunerea cererilor de plată 3 și 4 din Planul Național de Redresare și Reziliență, peste 200 de apeluri de proiecte, în valoare de 20 miliarde euro, aferente perioadei de programare 2021–2027, și atingerea unui grad de absorţie a fondurilor europene de peste 95% pentru perioada 2014-2020. Sunt doar câteva dintre obiectivele pe care le avem în 2023.

Se anunță un an foarte complex, în care detaliile vor face diferența. Dar va aduce oportunități cum România nu a mai avut vreodată.

Este vital să ne ocupăm de simplificarea, debirocratizarea şi digitalizarea fondurilor europene, prin crearea unui cadru normativ suplu, în timp operaționalizăm cât mai repede un sistem informatic modern, flexibil şi interoperabil cu alte sisteme informatice, care să facilitize automatizarea proceselor de evaluare și selecție la finanțare a proiectelor.

Citeşte şiMarcel Boloș: "Vin 46 de miliarde de euro de la UE pentru a continua investiţiile"

De asemenea, ne vom concentra pe ajustarea PNRR prin introducerea capitolului RepowerEU, respectiv asigurarea unei alocări suplimentare de 1,3 miliarde euro pentru finanţarea proiectelor care să contribuie la independenţa energetică a României, în contextul tranziției verzi și digitale – proiecte de producere de energie verde, inclusiv investițiile în eficiența energetică a canalelor de irigații.

Și nu în ultimul rând, vom continua să implementăm un pachet important măsuri sociale pentru persoanele vulnerabile", a scris ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: marcel bolos
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close