Antena 3 CNN Politică Mesajul ministrului Marcel Boloș în urma protestelor de la Finanțe: "Am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă"

Mesajul ministrului Marcel Boloș în urma protestelor de la Finanțe: "Am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă"

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloș, a transmis joi seară un mesaj în urma protestelor din instituție și a dialogului cu angajații.

de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2023   •   21:19

Joi, ministrul Finanțelor Marcel Boloș a avut un dialog cu un grup de angajați din cadrul ministerului, ca urmare a unui protest declanșat în cadrul instituției.

Biroul de relații cu mass-media al Ministerului Finanţelor a transmis următoarele:     

"Din dorința de a promova transparența în comunicare și de a încuraja participarea activă a personalului ministerului în procesul de luare a deciziilor prezentăm concluziile acestui dialog și punctele comune asupra cărora ministrul Marcel Boloș și angajații amintiți au căzut de acord:

„Astăzi a fost o zi importantă pentru noi, pentru că am reușit să trecem printr-un moment de provocare și să găsim o cale către înțelegere și armonie. În urma discuțiilor, sincere, pe care le-am avut, sper eu că am reușit să transformăm tensiunea și frustrarea într-o platformă pentru schimbare pozitivă.

Ziua de astăzi ne-a arătat încă o dată cât rău pot face informațiile neverificate răspândite în spațiul public. Care de data aceasta au fost picătura care a umplut paharul pentru o parte dintre angajați.

Citeşte şi: Proteste extinse în ţară: Mii de angajaţi de la Finanţe şi-au întrerupt activitatea | Mesajul transmis de sindicaliști

Am ascultat cu atenție îngrijorările legate de condițiile de muncă, beneficii și perspectivele de dezvoltare profesională. În același timp, am împărtășit provocările financiare pe care le avem și obiectivele noastre pe termen scurt.

Ce asigurări am adus:

Toate deciziile cu impact asupra aparatului guvernamental vor fi precedate de consultări. Orice măsură adoptată va fi asumată la nivelul coaliției. Eu sunt partenerul angajaților din minister, ușa mea este deschisă oricând, dacă vor să îmi transmită îngrijorările lor sau probleme cu care se confruntă.

Angajații din această instituție joacă un rol fundamental pentru dezvoltarea economică a țării și sunt primul care le va recunoaște valoarea ori de câte ori am ocazia. Ei vor juca un rol vital în dezvoltarea economiei și aplicarea măsurilor necesare acestui scop. Tocmai de aceea trebuie să fie răsplătiți pe măsura importanței activității lor. Reversul medaliei este cã am așteptarea să trateze fiecare zi cu profesionalism și eficiență, pentru că lipsa de eficiență ne costă scump.

În același timp, noi toți, din această instituției știm foarte bine că trebuie să dăm propriu exemplu de auto-management performant și de organizare eficientă a muncii noastre, plătite din bani publici. Noi suntem cei care știm mai bine decât orice altă instituție cât de necesară este reforma aparatului central, reducerea de cheltuieli și încadrarea în deficitul bugetar asumat.

Totodată, am convenit că vom face demersurile pentru a avea un statut al finanțistului, pentru asigurarea recunoașterii importanței activității desfășurate de angajații sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor. O altă urgență o reprezintă demersurile pentru aplicarea nedescriminatorie a principiilor de salarizare. Vreau sã avem cu celeritate draftul de act normativ pentru egalizarea salarizării la nivelul funcțiilor echivalente din aparatul central al MF și al tuturor instituțiilor subordonate. În plus, vom revizui atribuțiile și îndatoririle fiecăruia pentru a ne asigura că sunt distribuite în mod echitabil și că toți contribuim în mod adecvat la succesul instituției.

Vezi şi: O directoare din Ministerul de Finanţe a demisionat în lacrimi, în faţa lui Marcel Boloş

De asemenea, vom iniția un proces de evaluare a condițiilor de muncă, astfel încât să identificãm și să aducem îmbunătățiri în funcție de necesități. Acest lucru va include atât aspecte legate de spațiul fizic, cât și de resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea eficient.

Mulțumesc tuturor pentru încrederea pe care au arătat-o în procesul nostru de dialog și negociere. În final, această înțelegere reprezintă un pas important spre construirea unei instituții mai puternice și mai unite", transmite Marcel Boloş.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close