Antena 3 CNN Politică Scandalul de la Ministerul de Finanțe ar fi fost pornit de angajații de la Direcția Juridică, după ce Marcel Boloș nu ar fi aprobat transferuri de la MF, la MIPE - surse

Scandalul de la Ministerul de Finanțe ar fi fost pornit de angajații de la Direcția Juridică, după ce Marcel Boloș nu ar fi aprobat transferuri de la MF, la MIPE - surse

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, nu le-ar fi aprobat transferul protestatarilor, care ar fi exact din direcția care avea ca atribuții avizarea ordonanței referitoare la măsurile fiscale, de la Ministerul de Finanțe, către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Scandalul de la Ministerul de Finanțe ar fi fost pornit de angajații de la Direcția Juridică, după ce Marcel Boloș nu ar fi aprobat transferuri de la MF, la MIPE - surse
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
de Ioana Mircea    |    10 Aug 2023   •   20:53

Scandalul de la Ministerul de Finanțe ar fi fost pornit de angajați din cadrul direcției juridice, care are atribuții în avizarea viitoarei ordonanțe referitoare la măsurile fiscale, au declarat surse politice pentru Mediafax.

Surse din minister mai spun că unii funcționari din acea direcție i-ar fi cerut ministrului Marcel Boloș transferul la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

"Acolo erau salarii mai mari, iar ei erau oricum aduși de fostul ministru al Finanțelor, Adrian Câciu (n.r. în prezent șef la MIPE). Ministrul Boloș nu le-a aprobat cererea de transfer, având nevoie de oameni la acel departament, pentru avizele juridice necesare ordonanței”, au precizat sursele citate. Sindicatele din Finanțe au declanșat proteste naționale, potrivit Mediafax.

Citește și: Eugen Teodorovici: "Marcel Boloș are deja demisia semnată. Ordonanța nu a fost scrisă în Ministerul de Finanțe"

×
Subiecte în articol: marcel bolos
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close