Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după ce Austria a anunţat că se va opune aderării României la Schengen: "Este doar o atitudine abuzivă!"

Marcel Ciolacu, după ce Austria a anunţat că se va opune aderării României la Schengen: "Este doar o atitudine abuzivă!"

Marcel Ciolacu a explicat, astăzi, într-o postare pe Facebook, după ce Austria a anunţat că se va opune aderări României la Schengen, că "este doar o atitudine abuzivă".

Marcel Ciolacu, după ce Austria a anunţat că se va opune aderării României la Schengen: "Este doar o atitudine abuzivă!"
Sursa foto: gov.ro
de Alin Tarnovschi    |    15 Sep 2023   •   10:48

"Veto-ul exprimat de Austria nu ține de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie arbitrară, nejustificată. Austria nu are niciun temei juridic pentru a se opune aderării României la spațiul Schengen. Este doar o atitudine abuzivă!

România a îndeplinit toate criteriile, iar Comisia Europeană a confirmat deja acest lucru.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: "România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE şi va cere despăgubiri"

Drept urmare, în cazul în care Guvernul austriac va insista să-și exercite abuziv dreptul de veto, ne vom apăra și noi interesul național și vom da în judecată Austria la Curtea Europeană de Justiției. Dacă nu vom găsi o rezolvarea amiabilă, Austria va trebui să suporte pierderile înregistrate de țara noastră", a scris Marcel Ciolacu în postarea de pe Facebook.

Veto-ul exprimat de Austria nu ține de criteriile pe care România deja le-a îndeplinit. Este vorba doar de o decizie...

Publicată de Marcel Ciolacu pe Vineri, 15 septembrie 2023

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close