Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu îi cere cancelarului austriac să anuleze votul pe Schengen

Marcel Ciolacu îi cere cancelarului austriac să anuleze votul pe Schengen

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, îi cere cancelarului Austriei să anuleze decizia privind Schengen. 

Marcel Ciolacu îi cere cancelarului austriac să anuleze votul pe Schengen
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Eduard Vinatoru
de Georgiana Adam    |    22 Dec 2022   •   12:50

Într-o intervenție în Politic, preşedintele PSD susține că nu e deloc drept ca România să sufere de pe urma neputinței autorităților austriece și îi cere cancelarului Karl Nehammer "să procedeze corect și să anuleze decizia Guvernului său". 

"Nu este clar de ce Austria a ales să tragă linia la granița noastră, pe baza unor argumente care sfidează datele concrete. 

Decizia grăbită și nefundamentată a de a refuza României accederea în spațiul Schengen slăbește nu numai regiunea noastră, ci și Europa în ansamblu, încurajând în același timp forțele aliate împotriva noastră", spune preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Citeşte şiDocumentul care arată de ce Austria a votat împotriva României la Schengen

De asemenea, Ciolacu apreciază că, pentru români, "avantajele de a fi în spațiul Schengen vor fi profunde".

"Ministrul nostru de finanțe estimează că România are pierderi de 10 miliarde de euro în fiecare an din cauza excluderii. 

(...) România și-a dovedit deja capacitatea de a gestiona granițele Uniunii Europene, încă din 2011, iar acum apărăm Austria la fel de mult ca și restul Europei cu armata noastră, alături de forțele NATO de pe Flancul Estic (...).

Așadar, îi solicit Cancelarului Nehammer să procedeze corect și să anuleze decizia Guvernului său. Sunt încrezător că, lucrând împreună, ne vom regăsi forța. Europa va fi mai puternică - și la fel va fi și Austria", încheie Marcel Ciolacu, potrivit politico.eu.

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close