Antena 3 CNN Actualitate Documentul care arată de ce Austria a votat împotriva României la Schengen

Documentul care arată de ce Austria a votat împotriva României la Schengen

Antena 3 CNN a prezentat documentul oficial care arată motivul pentru care Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul Schengen.

de Cătălina Mănoiu    |    11 Dec 2022   •   10:14

Potrivit acestuia, peste 20.000 de migranți au traversat ilegal granițele țării noastre. 

Între timp, liberalii primesc o lovitură dură: grupul europarlamentar al PPE, din care face parte și PNL, a anunțat că situația migranților este inacceptabilă și îl sprijină pe cancelarul austriac. 

Potrivit documentului în care Austria justifică refuzul de a primi România în Spațiul Schengen, această țară susține că până la finalul acestui an are peste 100.000 de cereri de azil depuse de migranții care au ajuns acolo.

Citeşte şiRăzvan Nicolescu: "Austria trebuie dată în judecată pentru votul negativ la Schengen. Nu cred că votul este legal"

De asemenea, în document se mai spune că din România au venit aproximativ 20.000 de migranți, în timp ce prin Bulgaria au trecut aproximativ 35.000 de migranți. 

Austria vrea o amânare până spre jumătatea lui 2023

Totodată, Austria susține că nu respinge cu desăvârșire aderarea României la Spațiul Schengen, ci mai degrabă vrea o amânare, să se rediscute acest aspect în 2023 și ar avansa și o dată în acel document: vorbea despre jumătatea anului viitor.

Partidul Popularilor Europeni, din care face și parte și Partidul Național Liberal, și-a arătat recent susținerea față de Austria, deși liberalii sperau ca Austria să fie pusă la colțuri rușinii. 

Manfred Weber, liderul popularilor europeni, a declarat că Austria are nevoie de sprijin și spunea de asemenea și faptul că va beneficia cancelarul austriac de tot sprijinul popularilor europeni pentru a rezolva situația migrației din Austria. 

Este prima poziție favorabilă Austriei, în contextul în care, după ce a respins aderarea României la Spațiul Schengen, a fost aspru criticată de parteneri europeni.

×
Subiecte în articol: Austria Schengen
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close