Antena 3 CNN Politică Şeful PSD a confirmat că a vorbit cu Nicolae Ciucă. Ciolacu nu oferă susţinere, în lipsa unui program de guvernare

Şeful PSD a confirmat că a vorbit cu Nicolae Ciucă. Ciolacu nu oferă susţinere, în lipsa unui program de guvernare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, sâmbătă, că a vorbit la telefon cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Şeful PSD a confirmat că a vorbit cu Nicolae Ciucă. Ciolacu nu oferă susţinere, în lipsa unui program de guvernare
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    23 Oct 2021   •   17:11

Potrivit unor surse Antena 3, premierul desemnat ar fi vrut să aibă astăzi şi o întâlnire cu liderul PSD, pentru a obţine votul social-democraţilor la votul de învestitură din Parlament.

Marcel Ciolacu nu este dispus să promită această susţinere în lipsa unui program de guvernare.

Cei doi nu au stabilit ziua în care se vor întâlni faţă în faţă, dar au avut azi a doua convorbire telefonică.

Ciolacu nu exclude să susţină guvernul Ciucă

Negocierile merg destul de greu între premierul desemnat, Nicolae Ciucă, cei din PNL şi partenerii de guvernare de la UDMR.

În aceste condiţii, o întâlnire cu PSD va avea loc după ce vor avea programul de guvernare finalizat şi lista cu toţi miniştrii pe care îi va propune Nicolae Ciucă.

Totuşi, şeful PSD nu exclude să voteze un guvern minoritar, însă numai pe timp de trei luni, până pe data de 1 februarie.

Dacă îşi va da votul, şeful PSD spune că va face asta din cauza crizelor care sunt în acest moment: criza energetică, criza sanitară, criza politică.

De ce vrea Ciolacu guvern până la 1 februarie 2022

Întrebat de jurnaliști de ce acest termen de 1 februarie, Ciolacu a spus că "vorbim de un armistițiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii trei ani".

"Eu am spus foarte clar: în cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp. Cel mult până la 1 februarie. 

Cred în continaure că România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. România are nevoie de un guvern stabil prin ce criză trece", a mai spus președintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că nu s-a discutat despre o posibilă intrare la guvernare după această dată-limită de 1 februarie 2022.

Ciolacu: "România nu are nevoie acum de un Guvern minoritar, ci de unul stabil. Suntem la răscruce de drumuri"

România nu are nevoie de un guvern minoritar, iar o alianţă PSD-PNL nu există, a declarat, sâmbătă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Totuşi, în cazul în care partidul său va decide să susţină un astfel de guvern minoritar, acest lucru nu se poate face pe o perioadă mare de timp, a mai spus Cioolacu.

"În cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp, cel mult până la 1 februarie", a anunţat, sâmbătă, Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close