Antena 3 CNN Politică Ciolacu: "România nu are nevoie acum de un Guvern minoritar, ci de unul stabil. Suntem la răscruce de drumuri"

Ciolacu: "România nu are nevoie acum de un Guvern minoritar, ci de unul stabil. Suntem la răscruce de drumuri"

România nu are nevoie de un guvern minoritar, iar o alianţă PSD-PNL nu există, a declarat, sâmbătă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Ciolacu: "România nu are nevoie acum de un Guvern minoritar, ci de unul stabil. Suntem la răscruce de drumuri"
Sursa foto: Antena 3
de Milena Niță    |    23 Oct 2021   •   16:52

Totuşi, în cazul în care partidul său va decide să susţină un astfel de guvern minoritar, acest lucru nu se poate face pe o perioadă mare de timp, a mai spus Cioolacu.

"În cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp, cel mult până la 1 februarie", a anunţat, sâmbătă, Marcel Ciolacu.

Şeful PSD a mai spus că, din punctul său de vedere, "România nu are nevoie în acest moment de un Guvern minoritar", dată fiind situaţia deloc bună în care ne aflăm.

"România are nevoie de un guvern stabil", ținând cont de "răscrucea de drumuri la care este acum".

Întrebat dacă ar putea PSD să intre la guvernare, Ciolacu a răspuns că "nu s-a discutat acest lucru până acum".

De ce vrea Ciolacu guvern până la 1 februarie 2022

Întrebat de jurnaliști de ce acest termen de 1 februarie, Ciolacu a spus că "vorbim de un armistițiu politic ca să depășim situația pandemiei și a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii trei ani".

"Eu am spus foarte clar: în cazul în care PSD decide să susțină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp. Cel mult până la 1 februarie. 

Cred în continaure că România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. România are nevoie de un guvern stabil prin ce criză trece", a mai spus președintele PSD.

Marcel Ciolacu a mai spus că nu s-a discutat despre o posibilă intrare la guvernare după această dată-limită de 1 februarie 2022.

Marcel Ciolacu: "Nu există alianţă PSD-PNL"

Între PSD şi PNL nu există nicio alianţă, a lămurit, sâmbătă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, punând astfel capăt zvonurilor din ultimele zile.

Întrebat dacă PSD l-ar vota pe Florin Cîțu în funcția de președinte al Senatului, Ciolacu a negat.

"Nu există o alianță între PSD și PNL ca PSD să voteze pe cineva la Senat sau PNL să voteze pe cineva la Cameră", a spus Marcel Ciolacu.

"Mai mult, eu nu pot să am o înțelegere cu PNL sau să negociez ceva cu PNL, deoarece ei au o decizie că nu negociază cu PSD. Este un cerc vicios, marea problemă este ce fac românii", a conchis Marcel Ciolacu.

Şeful PSD a confirmat că a vorbit cu Nicolae Ciucă. Ciolacu nu oferă susţinere, în lipsa unui program de guvernare

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a confirmat, sâmbătă, că a vorbit la telefon cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Potrivit unor surse Antena 3, premierul desemnat ar fi vrut să aibă astăzi şi o întâlnire cu liderul PSD, pentru a obţine votul social-democraţilor la votul de învestitură din Parlament.

Marcel Ciolacu nu este dispus să promită această susţinere în lipsa unui program de guvernare.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close