Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, după incendiul de la Institutul Marius Nasta: "Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă că totul e în regulă"

Marcel Ciolacu, după incendiul de la Institutul Marius Nasta: "Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă că totul e în regulă"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat la aflarea veștii despre incendiul de duminică seară de la Institutul Marius Nasta din Capitală. Acesta atrage atenția că există bani la buget pentru dotarea și renovarea spitalelor dar prioritățile guvernanților sunt altele.

Marcel Ciolacu, după incendiul de la Institutul Marius Nasta: "Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă că totul e în regulă"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   09:09

"Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă că totul e în regulă.", a scris Marcel Ciolacu, luni, pe pagina sa de Facebook. 

Acesta a anuntat ca Partidul Social Democrat va depune un amendament la bugetul pe 2021 pentru dotarea spitalelor cu echipamentele pentru stingerea incendiilor.

"PSD va depune amendament la buget pentru dotarea spitalelor, inclusiv cu echipamente de protecție împotriva incendiilor. La fel, vom depune un amendament și pentru a rezolva situația minerilor din Valea Jiului. 

Sper ca liderii Dreptei să aibă mintea de pe urmă și să le voteze! Bani sunt, dar nu sunt alocați în funcție de prioritățile românilor, ci în funcție de prioritățile voastre. Nu deficitul bugetar e marea problemă a țării, ci deficitul vostru de grijă față de viața românilor!" a mai scris liderul PSD.

Spitalele țării continuă să ardă, ei continuă să ne mintă că totul e în regulă. PSD va depune #amendament la buget...

Posted by Marcel Ciolacu on Sunday, 21 February 2021

Incendiu duminică noaptea la Spitalul Marius Nasta, în secția mobilă ATI. Pacienți evacuați

Anunț de incendiu în caravana mobilă ATI de la Marius Nasta. Un incendiu a izbucnit duminică seara la Institutul Marius Nasta din București. Zeci de pompieri au intervenit la fața locului.

Cel care a sunat la 112 a spus că exista flacăra în partea superioară la caravana mobilă, au intervenit 8 mașini de stingere, autoscara, ambulanță cu medic, echipaje de prim ajutor. Fumul a fost văzut în jurul orei 22.30 și au fost alertate autoritățile.  În caravana mobila ATI de la Marius Nasta erau 7 pacienți, care acum nu sunt în pericol.

Pacienții care se aflau în unitatea mobilă ATI au fost relocați in clădirea spitalului. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a ajuns la spital pentru a cerceta ce s-a întâmplat la fața locului.

În interiorul unității mobile erau 7 pacienti (5 dintre aceștia fiind intubați), care nu au fost răniți. Au intervenit 8 autospeciale de stingere, 8 SMURD.

Mărturia infirmierului martor la incendiul de la Institutul Marius Nasta

Un infirmier, angajat al Institutului Marius Nasta, a povestit ce s-a întâmplat din momentul în care a apărut prima flacără în caravana mobilă ATI.

”Din ce au spus colegii, nu a fost cine știe ce. Doar i-am transferat..”, povestește infirmierul. 

Acesta spune că este vorba despre șapte pacienți.

”Cred că în 10 minute i-am transferat pe toți”.

Mai mult decât atât, infirmierul spune că flacăra a fost observată la timp și s-au putut lua măsuri imediate, asftfel încât să nu se ajungă la o tragedie.

Comunicat Marius Nasta

"Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” informează pacienții, aparținătorii și opinia publică în legătură cu faptul că,  în această seară a existat un incident la un ventilator dispus in perimetrul exterior al unității mobile ATI.

Niciun pacient nu a fost rănit în urma acestui incident, iar în prezent pacienții aflați in unitatea mobilă ATI sunt transferați în compartimentul ATI din interior. În prezent suntem la fața locului pentru a evalua situația și a lua măsurile care se impun." a transmis Dr Beatrice Mahler, manager Institutul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”. 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close