Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre eliminarea impozitării pensiilor mici: "Nu stric echilibrul"

Marcel Ciolacu, despre eliminarea impozitării pensiilor mici: "Nu stric echilibrul"

Impozitarea pensiilor românilor este din nou subiect de discuţie în coaliţia de guvernare, iar premierul Marcel Ciolacu a spus în ce condiţii ar fi posibilă.

Marcel Ciolacu, despre eliminarea impozitării pensiilor mici: "Nu stric echilibrul"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    30 Ian 2024   •   11:06

Şeful Guvernului spune că eliminarea impozitării pensiilor sub 3000 de lei este posibilă doar dacă scenariul este sustenabil.

"Să vedem scenariul și să vedem dacă e sustenabil", a spus premierul Marcel Ciolacu despre posibilitatea eliminării impozitării pensiilor sub 3.000 de lei.

El precizează că liberalii nu i-au prezentat această propunere.

"Eu mă bucur că am reușit în șase luni să aduc un echilibru macroeconomic în România. 

Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stric tot ce am construit", încheie Ciolacu, potrivit Mediafax.

Adrian Câciu, despre posibilitatea eliminării impozitării pensiilor mici: "Boloş să arate cum se pot recupera veniturile care nu ar mai ajunge la buget"

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, spune că şeful de la Finanţe ar trebui să vină cu un impact bugetar care să arate dacă este posibilă eliminarea impozitării pensiilor mici.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, ar trebui să prezinte "modul în care se pot recupera veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat" pentru eliminarea impozitării pensiilor sub 3.000 de lei, spune Adrian Câciu.

"Să vină cu un impact bugetar, să vedem despre ce e vorba și să ne dea răspunsul cineva la întrebarea "cine a introdus impozite pe pensii?". 

Îmi aduc aminte că această impozitare pe pensii a fost introdusă în 2010, după ce CCR a decis că nu se pot tăia pensiile și Guvernul Boc a venit cu impozitarea pe pensii. 

Nu am nicio problemă. E evident că dorim ca veniturile oamenilor să fie cât mai mari", a spus ministrul Adrian Câciu.

El afirmă că ministrul de Finanțe trebuie să prezinte "modul în care se pot recupera veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat".

"Până la urmă ăsta e scopul nostru - să găsim soluții pentru oameni", încheie Câciu.

Pragul de impozitare a pensiilor, la un pas de a se schimba

Impozitarea pensiilor românilor este din nou subiect de discuţie în coaliţia de guvernare.

După ce indexarea cu rata inflaţiei a îngroşat rândurile pensionarilor care plătesc impozitul pe venit, PNL vine acum cu o nouă variantă şi vrea să modifice taxarea seniorilor.

Liberalii cer ca pensiile mai mici de 3.000 de lei să fie scutite de impozitul pe venit de 10%.

În prezent, doar pensiile mai mici de 2.000 de lei sunt scutite de impozit, iar indexarea cu 13,5% a făcut ca mai mulți pensionari să depăşească pragul de 2.000 de lei şi astfel să fie buni de plată.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close