Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Tinerii au capacitatea de a se adapta, de a veni cu soluții novatoare"

Marcel Ciolacu: "Tinerii au capacitatea de a se adapta, de a veni cu soluții novatoare"

Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi consultări cu reprezentanții Forumului European de Tineret și cu cei ai Consiliului Tineretului din România, parte a dialogului instituțional constant al Guvernului cu asociațiile reprezentative din sectoarele sociale și asociative.

Marcel Ciolacu: "Tinerii au capacitatea de a se adapta, de a veni cu soluții novatoare"
Sursa foto: hepta
de Ioana Mircea    |    10 Aug 2023   •   20:36

Marcel Ciolacu, premierul României, a susținut astăzi că tinerii au capacitatea de a veni cu idei novatoare în urma consultării cu reprezentanții Forumului European de Tineret și cu cei ai Consiliului Tineretului din România.

”Este extrem de important să avem consultări permanente cu tinerii pentru a reduce decalajul între generații și, îndeosebi, între generația tânără și decidenți. Tinerii au capacitatea de a se adapta și a acumula rapid cunoștințe, informații, de a veni cu soluții novatoare. Constat cum programele de internship derulate atât la nivelul Guvernului, cât și al Parlamentului, aduc reale beneficii nu doar tinerilor, ci și instituțiilor publice.

Citește și: Premierul Marcel Ciolacu anunţă un buget de 1,1 miliarde de euro pentru românii care vor panouri fotovoltaice şi eficientizare energetică

Din aceste considerente este deosebit de util un proces dinamic de consultare cu asociațiile reprezentantive ale tinerei generații”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, ministrul Familei, Natalia Intotero a susținut că problemele tinerilor pot fi rezolvate cu ajutorul lui Macel Ciolacu și al Guvernului României.

”Avem nevoie de viziunea, angajamentul și responsabilitatea tinerilor, iar faptul că suntem aici, împreună, ne dă tuturor o noua perspectivă de viitor. Problemele tinerilor nu sunt puține, dar cu sprijinul prim-ministrului Marcel Ciolacu și al Guvernului României, multe dintre ele își vor găsi rezolvare. Noua Lege a Educației vine în sprijinul tinerilor pentru a crea cât mai multe oportunități și a consolida relația dintre cele două generații.

Împreună vom contribui la creșterea noilor lideri, atât la nivel național, cât si european”, a declarat ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero.

150 de locuri de practică în cadrul Programului Oficial de Internship

Reprezentanții Forumului European de Tineret au salutat bunele practici la nivelul Guvernului privind derularea Programului Oficial de Internship, care, în acest an oferă 150 de locuri.

Stagiarii înscriși în acest program primesc, potrivit Legii 176/2018 privind internshipul, o indemnizație lunară reprezentând cel puțin 50% din salariul minim brut pe economie. De asemenea, reprezentanții Forumului European de Tineret au arătat că este nevoie de impulsionarea consultărilor între organizațiile de tineret și autoritățile publice, având în vedere că tema tineretului necesită o abordare integrată la nivelul Guvernului și ministerelor.

Prezenți la discuții, reprezentații Consiliului Tineretului din România au apreciat finalizarea Strategiei Naționale pentru Tineret de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și au subliniat importanța colaborării interministeriale în vederea atingerii obiectivelor cuprinse în acest document, potrivit unui comunicat de presă.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close