Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Florin Cîțu: "Merg alături de specialiști. Poate să mă invite și în Vama Veche"

Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Florin Cîțu: "Merg alături de specialiști. Poate să mă invite și în Vama Veche"

Președintele PSD a vorbit, la Antena 3, despre discuția pe care a avut-o cu premierul și ce a convenit cu Florin Cîțu, în ceea ce privește Planul Național de Redresare și Reziliență.

Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu Florin Cîțu: "Merg alături de specialiști. Poate să mă invite și în Vama Veche"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    18 Mai 2021   •   11:51

"Eu nu am astfel de orgolii, mai ales când vorbim despre Planul Național de Redresare și Reziliență al României. Repet, nu este al unei coaliții, el este al României și în toate statele europene, aceste planuri au fost prezentate în Parlament.

Parlamentul este o pârghie de a informa cetățenii și un respect față de principala instituție dintr-o democrație. Nu știu dacă s-a supărat domnul Cîțu, repet, eu nu am astfel de orgolii.

Poate să ma invite împreună cu specialiștii, cu partenerii noștri sociali. Unde va spune acolo o să mergem să stăm de vorbă de acest plan. Că va fi la Guvern, că va fi în Vama Veche, unde vrea domnia sa.

Această discuție trebuie să aibă loc, categoric! Aceasta este și recomandarea Comisiei Europene și a vicepreședintelui Comisiei Europene și marea majoritate a comisarilor", a explicat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul social - democraților a vorbit și despre propunerile pe care le are pentru PNRR, iar dacă anumite condiții nu vor fi luate în seamă, PSD ar putea intra în grevă parlamentară.

"Grupul Partidului Social Democrat este cel mai mare din Parlamentul României. Am câștigat alegerile în România (...) PNRR nu a fost depus la Parlamentul European pentru că nu este gata. Ei se tot duc și se întorc cu acest PNNR.

O să merg și cu specialiștii partidului și cu partenerii sociali, atât reprezentanți ai IMM-uri, cât și de la sindicate. Avem și noi anumite cerințe, un mecanism clar transparent de acces către aceste fonduri ale administrațiilor locale, știm că s-au împărțit până acum bani, atât Guvernul Orban, cât și Guvernul Cîțu și totuși aici vorbim de bani europeni și trebuie să existe un mecanism transparent", a explicat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu a povestit ce a discutat cu Florin Cîțu

Liderul PSD a vorbit, duminică seara, la Antena 3, despre discuția pe care a avut-o cu Florin Cîțu.

"Cu domnul Cîțu a fost o discuție scurtă (...) urmează să fiu contactat și să avem o discuție în cursul acestei săptămâni (...) Presupun că acest telefon a fost în urma discuțiilor avute cu domnul Cîțu la Bruxelles. A rămas că vom avea o discuție.

Eu, de la toți comisarii, am înțeles că deja la Bruxelles s-a discutat punctual în ceea ce privește venirea și prezentarea în Parlament a Planului Național de Redresare și Reziliență (...) Apelul a fost în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Comisia Europeană", a dezvăluit Marcel Ciolacu.

La acel moment, liderul PSD a declarat că urmează să aibă o întâlnire cu premierul Florin Cîțu, la care ar fi trebuit să discute despre Planul Național de Redresare și Reziliență. În cursul acestei săptămâni, premierul ar urma să îl contacteze pe liderul opoziției, așa cum a declarat Marcel Ciolacu la Antena 3.

Marcel Ciolacu, sunat de Florin Cîțu

Marcel Ciolacu aruncă bomba pe scena politica. Liderul PSD susţine că a fost sunat de prim-ministrul Florin Cîţu. Acesta a povestit, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, ce a vrut premierul să îi transmită.

„Am avut o discuţie telefonică cu prim-ministrul pentru a avea o întâlnire săptămâna viitoare ca să stabilim principiile şi mecanismele cele mai bune pentru abordarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat într-o conferinţă de presă dacă a fost contactat de către premier în cursul zilei de ieri sau astăzi.

„Cred că decizia luată la Bruxelles, împreună cu comisarii europeni şi preşedinta Comisiei, a fost ca acest Plan să fie prezentat în Parlamentul României. În toată Europa, PNRR a fost prezentat în Parlament.

Am salutat decizia prim-ministrului Florin Cîţu, după ce s-a întors de la Bruxelles, de a prezenta Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă în Parlamentul României şi de a avea o discuţie aplicată cu Opoziţia, respectiv cu PSD. Credem că este cel mai bun lucru faptul că prim-ministrul României a ajuns la concluzia că nu este un PNRR al Guvernului sau al unei coaliţii, este Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”. a mai precizat șeful PSD.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Florin Cîțu PNRR
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close