Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, anunț despre pensiile românilor care au lucrat în Italia: "Termenul s-a redus"

Marcel Ciolacu, anunț despre pensiile românilor care au lucrat în Italia: "Termenul s-a redus"

Premierul României, Marcel Ciolacu, a explicat cum s-a desfășurat întâlnirea cu omologul său italian, Giorgia Meloni. Acesta a oferit un anunț important cu privire la pensiile românilor care au lucrat în Italia.

Marcel Ciolacu, anunț despre pensiile românilor care au lucrat în Italia: "Termenul s-a redus"
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   15:41

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a transmis pe rețelele de socializare că în cadrul întâlnirii cu omologul său italian, Giorgia Meloni, a semnat o declarație comună prin care au stabilit baza unui plan de acțiune care va duce relațiile dintre cele două țări, la alt nivel.

De asemena, cei doi au vorbit despre intensificare legăturilor economice dintre cele două țări și protejarea drepturilor românilor care lucrează în Italia.

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea mai multe imagini de la întâlnirea lui Marcel Ciolacu cu Giorgia Meloni

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Punctele esențiale ale ședinței comune a celor două Guverne au fost intensificarea legăturilor economice dintre cele două țări astfel încât să doborâm recordul din 2023, când schimburile comerciale bilaterale au depășit 20 de miliarde de euro, și protejarea drepturilor celor peste 1 milion de români care trăiesc și lucrează în Italia.

Îi mulțumesc doamnei premier Giorgia Meloni pentru sprijinul acordat comunității românești, precum și pentru deschiderea în a rezolva o problemă sensibilă a românilor care au muncit în Italia și anume, soluționarea cu celeritate a dosarelor de pensie. Astfel, prin creșterea numărului de funcționari italieni care se ocupă de acest lucru, termenul s-a redus de la 2-3 ani la 3-4 luni", a spus Marcel Ciolacu pe Facebook.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Giorgia Meloni PSD
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close