Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Suntem latini, iar pentru mulți dintre noi Italia este ca o a doua casă"

Marcel Ciolacu: "Suntem latini, iar pentru mulți dintre noi Italia este ca o a doua casă"

Aflat la Roma, Marcel Ciolacu a făcut declarații de presă comune cu prim-ministrul italian, Georgia Meloni, subliniind legătura profundă dintre cele două ţări.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Feb 2024   •   14:47

"Cu toții știm importanța legăturilor istorice și culturale care unesc statele noastre. Românii de aici și-au demonstrat deja contribuția la dezvoltarea relațiilor dintre țările noastre.  

 Trebuie să admitem că politicienii nu s-au ridicat la nivelul potențialului nostru comun, dar ne propunem să schimbăm acest lucru", a declarat Marcel Ciolacu. 

El a anunțat şi că România va contribui la reparațiile realizate în prezent Columnei lui Traian, "un monument care reprezintă o piatră de temelie pentru poporul român".

Italia este ca o a doua casă pentru români

„România și Italia trec într-o nouă etapă de dezvoltare a Parteneriatului nostru Strategic Consolidat. La 13 ani de la ultima reuniune interguvernamentală în acest format, care a avut loc la București, avem ocazia să scriem un nou capitol important în istoria relațiilor noastre bilaterale.

Declarația comună pe care am semnat-o astăzi pune bazele unui plan de acțiune care va întări la un alt nivel relațiile dintre statele noastre. Am apreciat deschiderea doamnei Președinte privind intensificarea cooperării economice, dar și pentru valorizarea diasporei românești care trăiește în Italia, precum și a comunității italiene din țara noastră.

Cu toții știm importanța legăturilor istorice și culturale care unesc statele noastre. Suntem latini, iar pentru mulți dintre noi Italia este ca o a doua casă”, spune Marcel Ciolacu, în timpul declarațiilor de presă comune cu prim-ministrul italian, Georgia Meloni.

Peste un milion de români trăiesc în Italia. Numărul familiilor mixte și cu dublă cetățenie este în creștere.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu vizită de lucru Italia
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close