Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, despre majorarea salariilor demnitarilor: ”A fost o decizie pur tehnică”

Marcel Ciolacu, despre majorarea salariilor demnitarilor: ”A fost o decizie pur tehnică”

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, a declarat astăzi că decizia de majorare a salariilor demnitarilor a fost ”pur tehnică”.

Marcel Ciolacu, despre majorarea salariilor demnitarilor: ”A fost o decizie pur tehnică”
Sursa foto: Antena 3
de Andreea Ştefan    |    08 Iun 2022   •   14:21

Săptămâna trecută, la Camera Deputaților au fost adoptate majorări salariale pentru mai mulți funcționari publici, inclusiv pentru primari.

Marți, printr-o corectură, a trecut și un amendament. Această corectură face referire la creșterea salariilor demnitarilor.

”Am chemat astăzi de dimineață și pe liderul de grup. Au venit și liderii de grup de la PNL și președintele comisiei. Toți demnitarii, inclusiv primarii, sunt prinși pe anexa numărul 9.

Cu certitudine, astăzi, în coaliție, vom lua decizia dacă legea va trece de Curtea Constituțională, se va proroga termenul de aplicare pentru demnitari. Legea ar fi fost neconstituțională și ar fi fost respinsă la CCR, fiindcă se intervenea pe anexa nouă.

Deci e a fost o o decizie pur tehnică. (...) În cazul în care va fi promulgată legea, se va da o ordonanță de prorogare”, a explicat Marcel Ciolacu.

”Eu cred că noi, demnitarii, trebuie să strângem cureaua și să participăm la acest efort comun. Restul sunt legi pe care trebuie să le respectăm, fiindcă se trece printr-o situație destul de dificilă.

Cunoaștem cu toții faptul că avem o inflație și niște scumpiri foarte mari. Este normal să vină aceste măriri. Ați văzut că am și mărit valoarea tichetelor pentru zona privată”, a mai spus Marcel Ciolacu

Salariile tuturor demnitarilor, majorate pe şest | Câţi bani vor primi în plus, în plină criză economică

Coaliția a majorat, pe şest, salariile tuturor bugetarilor. 

Fără altă dezbatere, printr-o simplă notă explicativă care corectează o eroare materială, parlamentarii au decis ca toți demnitarii, primarii, prefecții, miniștrii și președintele țării să primească măriri de salariu. 

Parlamentarii anunțaseră cu puțin timp în urmă că demnitarii nu vor primi salarii mărite pentru că au deja destui bani. 

Dar apoi, fără nicio altă dezbatere, parlamentarii au decis ca bugetarii să primească măriri de salariu între 880 și 1.400 de lei. 

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close