Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, mesaj pentru primari: "E nevoie de aleși pricepuți, capabili să se bată pentru bani"

Marcel Ciolacu, mesaj pentru primari: "E nevoie de aleși pricepuți, capabili să se bată pentru bani"

Marcel Ciolacu, premierul României a transmis un mesaj pentru primari. Totodată, el a menționat că prioritatea mandatului său este de a duce către comunitățile locale cel mai mare volum de investiții.

Marcel Ciolacu, mesaj pentru primari: "E nevoie de aleși pricepuți, capabili să se bată pentru bani"
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2024   •   12:30

Premierul Marcel Ciolacu a spus, astăzi, că prioritatea mandatului său este de a duce către comunitățile locale cel mai mare volum de investiții posibile, atât de la buget, cât și bani europeni. Declarațiile sale au fost făcute în cadrul unei sesiuni ordinare a Asociației Comunelor din România.

"Prioritatea mea absolută când am devenit premier a fost și rămâne aceea de a duce către comunitățile locale cel mai mare volum de investiții posibile, atât de la buget cât și bani europeni. Concret, realitatea este că nivelul investițiilor în comunitățile locale a ajuns fără precedent.

Pe programul Anghel Saligny, sunt contractate proiecte de drumuri, apă și canalizare de peste 33 de miliarde de lei, plus 1,5 miliarde de lei pe gaze. La cele două PNDL-uri (nr. Programe Naționale de Dezvoltare Locală), s-au depășit 40 de miliarde deja decontate și aproape 8.000 de obiective finanțate”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că meritele sunt ale primarilor care, în ciuda provocărilor, au reușit să facă proiecte bune, prin care să crească semnificativ nivelul de trai al locuitorilor din zona rurală.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, în exercițiul financiar 2014-2020, România a depășit 95% din banii alocați, adică aproape 23 de miliarde de euro. "Aceste cifre și proiectele pe care le-ați finalizat și le aveți în derulare trebuie să fie cel mai important mesaj pe care să-l transmiteți oamenilor. Satele și comunele noastre nu se pot dezvolta cu demagogie, ci cu grădinițe, dispensare, sisteme de alimentare cu apă și gaz.

Iar sute de miliarde de lei necesare pentru a investi în asemenea obiective vin din fonduri europene! E nevoie de aleși pricepuți, capabili să se bată pentru bani și la Bruxelles, și la București, dar și pe șantiere, cu experții și constructorii”, a precizat premierul.

El a punctat faptul că primăriile trebuie să-și poată continua șantierele de investiții și să poată accesa noi finanțări.

Material susţinut de PSD

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close