Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu, mesaj după ce premierul Slovaciei a fost împuşcat

Marcel Ciolacu, mesaj după ce premierul Slovaciei a fost împuşcat

Premierul Marcel Ciolacu s-a declarat "profund șocat”, după ce prim-ministrul Slovaciei,Robert Fico, a fost împușcat în timpul unui eveniment public.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, după ce premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat: "Profund şocat" Sursa foto: Hepta | Platforma X
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Mai 2024   •   16:59

"Profund șocat de veștile venite din Slovacia. Transmit gândurile mele cele mai sincere premierului slovac Robert Fico”, a scris pe platforma X Marcel Ciolacu.

Acesta susține că astfel de acte extreme "nu au nicio justificare” și că autorii trebuie trași la răspundere.

Premierul slovac Robert Fico a fi fost împușcat

Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat miercuri în timpul unui eveniment public. Acesta a fost rănit și a fost transportat la spital. 

Potrivit primelor informații, patru focuri de armă au fost trase și cel puțin un glonț l-a lovit pe premier în abdomen, potrivit Sky News. Robert Fico făcea o baie de mulțime la finalul unei ședințe de guvern.

Victima, despre care unele informații spun că este în stare gravă, a fost evacuată din piață cu mașina echipei sale de securitate și apoi a fost transportată la spital cu un elicopter.

Un bărbat a fost arestat și a fost urcat într-o mașină a Poliției.

Parlamentul Slovaciei se întrunește în regim de urgență pentru a analiza situația.

Președinta Slovaciei, Zuzana Caputova, s-a declarat „șocată” de incident, a condamnat atacul "brutal” și i-a urat însănătoșire rapidă lui Fico.

Incidentul a avut loc la Handlova, o localitate situată la aproximativ 150 de kilometri nord-est de capitala Bratislava.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu Robert Fico
Citește mai multe din Politică
» Vezi toate știrile din Politică
Cele mai noi știri
Parteneri
x close