Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii | VIDEO

Marcel Ciolacu: Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii | VIDEO

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a anunțat că social – democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii.

Marcel Ciolacu: Am decis să depunem moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii | VIDEO
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    18 Mar 2021   •   17:40

”În primul rând, nu au fost luate nici până acum măsuri privind despăgubirile pentru secetă, nu a fost plătită acciza pe trimestrul trei și patru de anul trecut, ceea ce înseamnă 60% din totalul de acciză și nu în ultimul rând, am văzut că domnul ministru Oroș a venit cu o inițiativă parlamentară, a depus-o la Senatul României, să modifice Legea 17, cea privitoare la înstrăinarea terenurilor.

De aceea, împreună cu colegii mei am decis săptămâna viitoare să depunem o moțiune simplă la adresa domnului ministru Oroș, la Camera Deputaților.

Pericolul asupra securității alimentare a României în acest moment este unul real. Vă reamintesc, România nu mai produce pesticide, îngrășăminte sau semințe. Vedem că nu se ia nicio măsură în această zonă.

Nu încercăm să promovăm produsele românești și autohtone, atât tradiționale cât și cele produse cu materie primă, dar importată. Nu vedem un program coerent, în acest moment, din partea Ministerului Agriculturii”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, în cursul zilei de joi.

Proiect legislativ depus în Parlament

Liderul PSD a anunțat săptămâna aceasta că un proiect de lege a fost depus în Parlament, de membrii ai coaliției, prin care se va putea permite vânzarea terenurilor românești. Marcel Ciolacu îi acuza pe inițiatori că doresc să vândă terenuri agricole românești, a căror valoare ar fi estimată la aproximativ 100 de milioane de euro.

Prin legislația adoptată anul trecut, în acord cu legislația europeană, i-am împiedicat să mai vândă aceste terenuri străinilor. Pentru a proteja atât fermierii, cât și statul român, în condițiile în care deja 4 milioane de hectare de pământ nu mai sunt ale românilor!

Ce fac ei acum ?! 61 de deputați și senatori ai Puterii, în frunte cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au depus la Senat un proiect de lege prin care să se dea din nou drumul vânzării pământului românesc! Concret, dispar condițiile privind domiciliul și rezidența, dar - mai ales - dispar și interdicțiile de înstrăinare care erau de minim 8 ani de la data cumpărării terenurilor (...) Cum vom putea spera să nu mai fim o mare piață de desfacere pentru toate porcăriile pline de pesticide venite din afară ?! Nicicum, dacă ei distrug acum tot! PS: Prin comparație, cele 10 miliarde de euro pe care vor să-i obțină din vânzarea companiilor românești vor părea un mizilic", a scris preşedintele PSD pe pagina sa de Facebook, în cursul zilei de luni. 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close