Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu nu se teme că președintele Klaus Iohannis nu îl va numi premier: "Protocolul va fi respectat"

Marcel Ciolacu nu se teme că președintele Klaus Iohannis nu îl va numi premier: "Protocolul va fi respectat"

Marcel Ciolacu a comentat ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis, conform cărora șeful statului așteaptă mai multe propuneri pentru prim-ministru, nu una singură conform înțelegerii din coaliție.

de Mia Lungu    |    13 Feb 2023   •   14:10

"PSD împreună cu PNL au un acord politic pe care îl respectăm și îl punem în aplicare. Cred că după 30 de ani au ajuns și politicienii la o maturitate politică să respecte anumite acorduri", a spus președintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat despre informațiile pe surse venite din partea liberalilor cum că rotativa premierilor va fi amânată până în toamnă.

"Este exclus (n.r. să se facă rotativa în toamnă). Nu suntem nici la talcioc, nu e nici tocmeală. Eu am avut discuția această cu domnul prim-ministru, să avem o abordare responsabilă asupra funcționării Guvernului și Parlamentului.", a adăugat acesta.

"Domnul președinte a făcut referire la rotația prim-miniștrilor (...) E o temă falsă. Nu există această temă - cineva să nu facă propunerea. Avem niște discuții că niște oameni de stat responsabili.", a mai precizat liderul PSD.

Astfel, liderii PSD asigură în continuare că Executivul nu va fi condus de un premier PNL după luna mai.

În schimb, în momentul de faţă, în şedinţă a fost analizat ce se va întâmpla inclusiv cu Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cum sunt îndeplinite jaloanele, cum au reuşit miniştrii social-democraţi să-şi îndeplinească aceste puncte, repere din planul naţional de redresare şi rezilienţă, în special pentru că în perioada următoare trebuie trecut jalonul privind eliminarea pensiilor speciale.

Citește și: Marcel Ciolacu îi răspunde lui Klaus Iohannis: "Nu putem fi pompieri la nesfârșit!"

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close