Antena 3 CNN Politică Guvernul poate să plafoneze, în situaţii de criză, preţul unui produs pe care îl vinde un privat. Anunţul făcut de Marcel Ciolacu

Guvernul poate să plafoneze, în situaţii de criză, preţul unui produs pe care îl vinde un privat. Anunţul făcut de Marcel Ciolacu

Guvernul poate să limiteze, în situaţii de criză, preţul unui produs pe care îl vinde un privat, dacă există "o zonă de speculă" privind acel produs, a declarat Marcel Ciolacu.

Guvernul poate să plafoneze, în situaţii de criză, preţul unui produs pe care îl vinde un privat. Anunţul făcut de Marcel Ciolacu
Sursa foto: Getty
de Silvia Preda    |    10 Oct 2022   •   20:42

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă Guvernul poate, ca principiu, să limiteze preţul unui produs pe care îl vinde un privat.

"În situaţii de criză, da. Dacă Guvernul constată că există o zonă de speculă pe acel produs, mai ales când te adresezi populaţiei, da. Şi susţin acest lucru. Pe perioadă limitată de timp, Guvernele au această posibilitate şi cred că este corect aşa.

Când are un impact mare asupra populaţiei, Guvernul are obligaţia chiar să intervină pe o situaţie, pe o perioadă limitată, nu venim cu alt regim", a explicat Marcel Ciolacu, la Palatul Parlamentului.

Marcel Ciolacu a cerut o analiză privind veniturile pe familie în România | Ce măsură de ajutor este analizată

El a mai spus  că "o zonă de speculă" ar fi putut să apară şi în privinţa lemnului de foc, pentru care Guvernul a plafonat preţul prin ordonanţă de urgenţă.

"Ordonanţa privind plafonarea preţului la lemnul de foc o să vină în Parlament şi dacă se impun modificări o să le facem", a precizat liderul PSD.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu plafonare
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close