Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României echitate și solidaritate socială"

Marcel Ciolacu: "Cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României echitate și solidaritate socială"

Liderul PSD revine cu o nouă declaraţie privind schimbarea sistemului fiscal din România. Marcel Ciolacu susţine că "este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situația".

Marcel Ciolacu: "Cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României echitate și solidaritate socială"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    21 Iun 2022   •   17:25

Marcel Ciolacu explică necesitatea modernizării sistemului fical din România şi necesitatea finalizării dialogului cu partenerii de coaliţie vizavi de această temă.

"Actualul sistem fiscal, în care suferă preponderent salariații cu venituri mici, iar cei care câștigă mult se îmbogățesc și mai tare - chiar pe timp de criză! – trebuie modernizat. Acum, înainte de a provoca falii sociale grave!

De aceea, am propus deduceri pentru angajații cu salariul minim, dar și impozitarea pensiilor speciale, a veniturilor supradimensionate din sectorul bugetar, precum și taxarea corectă a proprietăților de lux și a marilor averi.", spune Marcel Ciolacu într-un mesaj postat marţi, pe contul său de Facebook.

Liderul PSD a subliniat necesitatea ca statul să intervină pentru a echilibra situaţia păturilor sociale, dând exemplul mai multor ţări care fac deja asta.

"Cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi"

"Este datoria statului ca, în asemenea momente, în care dezechilibrele economice sunt severe, să intervină pentru a echilibra situația. Asta se întâmplă deja, în această perioadă, și în țări puternice, precum Germania, Franța sau Spania. Avem o răspundere pentru milioane de români care trebuie protejați în fața creșterii prețurilor și pentru sute de mii de companii mici și mijlocii. Sunt firme românești care răzbesc greu de la o lună la alta, de aceea vrem să găsim justa măsură pentru ca, pentru o perioadă limitată, cei puternici să îi ajute și pe cei mai slabi să reziste acestor șocuri!", a mai subliniat liderul PSD.

Ciolacu a făcut din nou apel ca partenerii de coaliţie să finalizeze propunerile privind noua fiscalizare şi să se înceapă "dialogul cu partenerii sociali și cu mediul de afaceri".

"Cred cu tărie că avem datoria de a găsi soluțiile care să ofere României echitate și solidaritate socială.", a concluzionat politicianul care şi-a exprimat speranţa că tot PSD va fi principala forță care va asigura ţării "o creştere economică din care să profite majoritatea cetățenilor săi, nu doar cei privilegiați".

×
Subiecte în articol: PSD Marcel Ciolacu reforma fiscala
Parteneri
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close