Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu vrea să se renunțe urgent la pensiile speciale: ”Ori trece legea, ori plec eu acasă”

Marcel Ciolacu vrea să se renunțe urgent la pensiile speciale: ”Ori trece legea, ori plec eu acasă”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, insistă cu renunțarea la pensiile speciale și asumarea răspunderii Guvernului, deși, spune el, este timp și pentru dezbatere în Parlament.

Marcel Ciolacu vrea să se renunțe urgent la pensiile speciale: ”Ori trece legea, ori plec eu acasă”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    11 Mai 2023   •   11:12

Întrebat dacă merge mai departe cu renunțarea la pensiile speciale prin asumarea răspunderii Guvernului, ținând cont că va prelua funcția de premier până la finalul lunii mai, Marcel Ciolacu a spus că este timp pentru ca acest subiect să ajungă în Parlament.

”Avem timp să terminăm și în Parlament. Sesiunea parlamentară se termină pe 1 iulie. Deci nu e nicio problemă. Problema e că trebuiau deja închise, fiind în cererea de plată nr. 3. Dar sunt ferm convins că ne vom încadra”, a spus Ciolacu.

Întrebat, în continuare, dacă varianta asumării răspunderii rămâne în picioare, atâta timp cât partenerii din coaliție, respectiv UDMR, spuneau că nu știu despre așa ceva și că nu s-a discutat în coaliție, Marcel Ciolacu a spus că ar fi trebuit să i se ceară opinia.

”Îmi cer scuze, dar chiar nu cer voie UDMR pentru orice vreau eu spun. Am spus în sală foarte clar.

Citește și: Marcel Ciolacu, depre protestul violent al AUR: ”Asta făcea USR. E inacceptabil ce s-a întâmplat”

Îmi pare rău că cei de la UDMR, totuși, înainte să își dea cu părerea ar trebui să mă întrebe și pe mine. Nu pot continua ca om politic, ca prim-ministru dacă eu nu rezolv această problemă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că va veni cu o lege de asumare a răspunderii în fața Parlamentului atunci când va fi premier în ceea ce privește pensiile speciale.

Viitorul premier după rotativă este tranșant: ”Ori trece legea, ori plec eu acasă”.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu pensii speciale
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close