Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică"

Marcel Ciolacu: "Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică"

Marcel Ciolacu a declarat că revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate care trebuie să se întâmple cât mai repede.

Marcel Ciolacu: "Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică"
Sursa foto: Facebook | Marcel Ciolacu
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Mar 2023   •   20:18

Marcel Ciolacu a transmis, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că susține propunerea revenirii limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova.

"Revenirea limbii române la statutul de limbă oficială în Republica Moldova este o normalitate istorică și trebuie să se întâmple cât mai repede!

Sintagme precum ”limbă de stat”, ”limbă oficială” sau ”limbă maternă” sunt niște anomalii!

L-am felicitat, astăzi, pe prim-ministrul Dorin Recean pentru susținerea inițiativei ca limba română să revină în toate actele oficiale ale Republicii Moldova, inclusiv în Constituție", a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Bărbații apți de luptă din Transnistria sunt recrutați şi vor face antrenamente militare timp de trei luni

De asemenea, Ciolacu a subliniat faptul că România sprijină integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană.

"În plus, i-am transmis premierului rezultatele recentei vizite pe care am efectuat-o în Azerbaidjan: vom asigura o parte din necesarul de consum de gaze pentru Republica Moldova, prin intermediul contractului de import de gaze azere.

Mai mult, la nivelul Parlamentului, îmi doresc să înființăm rapid o subcomisie care să ajute autoritățile de la Chișinău cu transpunerea legislației potrivit standardelor europene.

Obiectivul nostru comun rămâne integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, iar autoritățile de la București vor sprijini, fără rezerve și cu toată expertiza, Guvernul și administrația de la Chișinău", a încheiat șeful Camerei Deputaților.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close