Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu își asumă să rezolve problema pensiilor speciale când va fi premier: "Ori trece legea, ori plec eu acasă"

Marcel Ciolacu își asumă să rezolve problema pensiilor speciale când va fi premier: "Ori trece legea, ori plec eu acasă"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că va veni cu o lege de asumare a răspunderii în fața Parlamentului atunci când va fi premier în ceea ce privește pensiile speciale. Viitorul premier după rotativă este tranșant: "Ori trece legea, ori plec eu acasă".

de Mia Lungu    |    05 Mai 2023   •   20:22

Marcel Ciolacu a fost întrebat de jurnaliști când crede că ar putea fi tranșată reforma pensiilor speciale, astfel încât România să nu piardă bani.

"Este în jalon, este în cererea de plată numărul 3. Cererea de plată numărul 3: este depășit acum termenul, presupun că ministrul de la MIPE o să spună de ce nu avem nici legea închisă, e ultimul raport de la Banca Mondială care este în avizare acum în boardul Băncii Mondiale cu noile cerințe pe legea deja trecută în Senat.

Eu nu o să renunț până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Dacă ea va trece cât timp sunt președinte la Cameră, nu e nicio problemă și avem deja feedbackul de la Comisie pe lege că îndeplinește jalonul prins în PNRR", spune Marcel Ciolacu.

Citește și: Pensii mai mari pentru români de la finalul acestui an! Haosul din finanțele țării

Acesta își joacă viitorul mandat de premier pe o lege de asumare în Parlament.

"Dacă nu, și avem neîndeplinit acest jalon și voi fi prim-ministrul României, voi veni cu lege de asumare a răspunderii în fața Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar", mai spune Marcel Ciolacu.

Până la finalul lunii mai 2023 va avea loc rotativa guvernamamentală, când președintele PSD, Marcel Ciolacu, va prelua funcția de premier de la președintele PNL, Nicolae Ciucă.

 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close