Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție"

Marcel Ciolacu: "Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție"

Cerința dascălilor, ca salariile din educație să reprezinte o expresie mult mai echitabilă a respectului social cuvenit acestei profesii, a fost îndreptățiță, afirmă liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu: "Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție"
Sursa foto: Marcel Ciolacu/ Facebook
de Silvia Preda    |    31 Mai 2023   •   17:55

"Am convingerea că am ajuns, împreună cu liderii sindicali din Educație, la o soluție care oferă toate premisele ca profesorii să se întoarcă la ore, iar anul școlar să se termine în condiții normale.

Majorarea cu 1000 de lei a salariilor pentru profesori, respectiv 400 de lei pentru personalul auxiliar, pe care am convenit-o astăzi, este un pas semnificativ dintr-un proces mai larg, care va fi întărit prin noua lege a salarizării unitare.

Este clar acum că obiectivul nostru este unul comun: ca în noua grilă de salarizare, salariul profesorului debutant să se raporteze la salariul mediu brut din economie și să însemne punctul de referință al grilei de salarizare din educație.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, despre greva ”îndreptățită” a profesorilor: ”Este un decont al deciziilor, care a venit la plată acum”

Consider că cerința dascălilor, ca salariile din educație să reprezinte o expresie mult mai echitabilă a respectului social cuvenit acestei profesii, a fost îndreptățiță.

Și voi continua să cred că, atunci când apare o criză socială, rolul liderilor politici este să țină cont de prioritățile societății, nu de negocieri politice", a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu grevă profesori
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close