Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Marcel Ciolacu, despre greva ”îndreptățită” a profesorilor: ”Este un decont al deciziilor, care a venit la plată acum”

Marcel Ciolacu, despre greva ”îndreptățită” a profesorilor: ”Este un decont al deciziilor, care a venit la plată acum”

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a dat declarații după ce Guvernul a anunțat că va majora salariile profesorilor cu 1.000 de lei. Acesta spune despre grevă că a fost o criză socială îndreptățită și un decont al deciziilor, care a venit la plată acum.

Marcel Ciolacu, despre greva ”îndreptățită” a profesorilor: ”Este un decont al deciziilor, care a venit la plată acum”
Sursa foto: Hepta
de Andreea Ştefan    |    31 Mai 2023   •   16:35

”O să fie o nouă lege a salarizării care se va aplica etapizat. Am convenit ca în 3 ani această lege să fie aplicată în ceea ce privește sistemul de învățământ. În primul an, să se țină cont de această creștere care este în avans de anul acesta.

S-au dat 1.000 de lei brut pentru fiecare persoană din corpul didactic”, a declarat Marcel Ciolacu.

Întrebat ce impact bugetar va avea această majorare cu 1.000 de lei a salariului profesorilor, Marcel Ciolacu a răspuns:

”Este în jur de două miliarde, două miliarde și ceva. Ea a fost luată în calcul în acest moment. Primele tranșe se suportă din bugetul actual al Ministerului și urmând ca la Educație, la rectificare, această sumă să fie completată”, a spus Ciolacu.

Citește și: O nouă ofertă pentru cadrele didactice: Creştere salarială de 1.000 lei brut | Negocierile de la Guvern continuă

”Este evident că am avut o problemă, o criză socială îndreptățită și atunci vom găsi soluțiile ca să acoperim această sumă”, a mai spus liderul PSD.

Întrebat de ce această variantă de majorare a salariilor profesorilor cu suma de 1.000 de lei nu a fost pusă pe masa negocierilor mai devreme, acesta a spus:

”Pentru că în acest moment ne-am elucidat fiecare ce dorește și care sunt posibilitățile. Știți foarte bine că erau niște cereri la un moment dat care nu puteau fi acoperite”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.

”Greva este un decont al deciziilor, care a venit la plată acum”, a mai precizat liderul PSD.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu greva profesorilor
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close