Antena 3 CNN Politică Premierul Marcel Ciolacu, despre spitalele scoase din PNRR: "Nu s-ar fi finalizat până în 2026"

Premierul Marcel Ciolacu, despre spitalele scoase din PNRR: "Nu s-ar fi finalizat până în 2026"

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, astăzi, că spitalele scoase de pe lista investiţiilor PNRR că se vor face, în continuare, însă prin alte investiţii, şi nu prin PNRR pentru că nu s-ar fi finalizat până în anul 2026, atunci când este termenul limită.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   10:44

"Nu aveu nici studiu, aveau o schiţă şi o sumă - cam atât ar fi trebuit pentru acel spital. Acel spital se va face. Trece pe fonduri europene şi împrumut BEI. Oricum ne încadrăm după 2026. Vă dau un exemplu: spitalul de la Gerota. Nu e o investiţie majoră, peste 200 de milioane de euro. Nu se finaliza până în 2026.

Şi cele care au rămas pe listă şi s-au discutat la Comisie, chiar şi acolo trebuie un hei-rup pentru a fi finalizate până în 2026. Vorbim şi de construcţie şi de utilarea spitalelor", a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Lista proiectelor pierdute/adăugate de România în PNRR. Lucrările vor fi făcute cu dobânzi uriaşe, dar politicienii români susţin că nu e nicio pierdere

Totodată, Marcel Ciolacu a explicat că această decizie a fost luată în interiorul coaliţiei de guvernare şi dacă nu ar fi fost luată România ar fi pierdut bani.

"S-au discutat în interiorul coaliţiei şi această analiză, repet, a fost o decizie corectă. Pierdeam bani. Eu nu pot să îmi asum să pierdem aceşti bani în 2026, indiferent cine va fi atunci prim-ministrul României.

Dobânzile vor fi cele mai mici de la BEI pentru că sunt împrumuturi pe investiţii. Faceţi o diferenţă între dobânzile pe împrumuturile pe co-finanţări şi investiţii şi restul de împrumuturi", a mai explicat Marcel Ciolacu.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PNRR
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close