Antena 3 CNN Politică Marcel Ciolacu: "Categoric că vrem transparență și acces corect tuturor administrațiilor la PNRR"

Marcel Ciolacu: "Categoric că vrem transparență și acces corect tuturor administrațiilor la PNRR"

Marcel Ciolacu a vorbit, la Antena 3, despre întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, care ar urma să aibă loc în cursul zilei de joi.

Marcel Ciolacu: "Categoric că vrem transparență și acces corect tuturor administrațiilor la PNRR"
Sursa foto: Agerpres
de Maria Zărnescu    |    20 Mai 2021   •   11:53

Premierul Florin Cîţu a aruncat primele săgeţi înainte de întâlnirea cu președintele PSD, Marcel Ciolacu. Cîţu a scris pe Facebook că, "în guvernarea PSD, România a avut cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeana trei ani la rand. Liderul PSD a oferit o reacție la declarațiile pe care premierul Florin Cîțu le-a făcut în mediul online.

"Cred că cel mai important este să îi întrebăm pe oameni dacă au crescut prețurile. E de notorietate că au crescut peste 17%, la energie electrică, cu peste 10% la carburanți, la benzină și la motorină.

Aceste creșteri vor conduce, la rândul lor, la alte creșteri, mai ales în industria alimentară. Deja avem uleiul cu peste 12% mai scump.

Cred că e cazul să ne oprim din minciuni, să vedem realitatea, să terminăm acest joc politic, de a arunca, mai ales eu nu mai pot să înțeleg cum poți să arunci către opoziție, mai ales când ești de peste un an la guvernare și să vedem că suntem aproape ultima țară din Europa care nu a depus un PNRR așa cum cere Comisia Europeană", a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Marcel Ciolacu merge la întâlnire alături de specialiști

"Sub nicio formă nu o să acceptăm o întâlnire din care dânsul să bifeze acest lucru. Categoric că dorim să avem un PNRR. Nu este al Guvernului acest plan, nu este al PSD și nu este nici al PNL. Este al românilor. De aceea am invitat astăzi și partenerii sociali, până la urmă ai

României nu ai PSD, cât și reprezentantul IMM-urilor angajatorilor, cât și angajaților. (...) Trebuie să vedem cum vrem să ne poziționăm.

Dorim în continuare să facem politică mică, să avem discuții sterile, sau dorim ca acești bani europeni să ducă la îmbunătățirea vieții românilor", a mai adăugat liderul PSD.

"Nu am condiționat cu absolut nimic ratificare (...) am convenit cu comisarii și Comisia Europeană ca PNRR trebuie să fie transparent. (...) Trebuie să se vină cu el în Parlamentul României și să îl prezinte. Categoric că vrem transprență și acces corect tuturor administrațiilor la acest PNRR", a mai explicat Ciolacu, la Antena 3.

Florin Cîțu: "România este pe locul șase în UE cu o rată a inflației de 2.7%"

Florin Cîțu a anunțat că România este pe locul 6 în UE la rata inflației din luna aprilie. Premierul susține că acesta este rezultatul măsurilor economice luate de Guvern. Totodată, el a precizat că executivul pregătește măsurile pentru perioada post-pandemie.

"O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație.

Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rata a inflației de 2.7%. Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii. Asta înseamnă guvenare pe principii liberale.

Acum pregătim măsurile pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii. În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rand. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de "performanță". Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze", a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu PSD Florin Cîțu
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close