Antena 3 CNN Politică Meleşcanu, aşteptat să demisioneze: Nu am depus nicio demisie. Sunt un om care nu e preocupat de funcţie

Meleşcanu, aşteptat să demisioneze: Nu am depus nicio demisie. Sunt un om care nu e preocupat de funcţie

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, pare că nu vrea să-şi cedeze uşor scaunul, deşi Curtea Constituţională a României a stabilit, din 22 ianuarie, că este neconstituţională alegerea lui în funcţia amintită.

Meleşcanu, aşteptat să demisioneze: Nu am depus nicio demisie. Sunt un om care nu e preocupat de funcţie
de M.Z.    |    03 Feb 2020   •   14:50

Deşi era de aşteptat ca Meleşcanu să demisioneze luni, şeful Senatului a spus că nu a făcut încă acest pas, explicând că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale şi publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

"Nu am depus nicio demisie, nu am delegat. Vom avea astăzi o şedinţă în plen a Senatului şi sunt convins că vom găsi cea mai bună modalitate de a nu bloca sesiunea Parlamentului, ci, dimpotrivă, pentru a o face să lucreze cât mai bine", a răspuns Meleşcanu, întrebat de presă dacă va demisiona azi.

Mai mult, el susţine că nu este un om interesat de funcţie şi nu va candida pentru un nou mandat.

Întrebat dacă îşi depune demisia azi, Meleşcanu a răspuns: "Încă lucrăm la ea. (...) Sunt un om care nu e preocupat de funcţie. (...) Iau în calcul posibilitatea de a demisiona, e una din posibilităţi să o facem chiar azi".

El a adăugat că, până la publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR şi a motivării, îşi va îndeplini toate prerogativele de preşedinte al Senatului.

În ce priveşte posibilitatea ca Titus Corlăţean să ocupe interimar funcţia de preşedinte al Senatului, Meleşcanu a răspus că "e o candidatură foarte bună".

"Nu e nicio problemă dacă aceasta este o soluţie care e acceptată cât mai larg. La nivelul preşedintelui Senatului, alegerea este pentru un an, nu candidez, sunt un om care nu e foarte preocupat de funcţii, ceea ce-mi doresc este să contribui la funcţionarea cât mai bună Senatului în actualele condiţii", a subliniat Teodor Meleşcanu

Citiţi şi: Meleşcanu, aşteptat să demisioneze de la şefia Senatului. Cine sunt posibilii înlocuitori

Teodor Meleşcanu: Nu am depus nicio demisie

×
Subiecte în articol: Teodor Meleşcanu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close