Cioloș l-a băgat în ședință pe ministrul Sănătății în scandalul dezinfectanților: Vreau urgentarea clarificării. Nu voi accepta jumătăți de măsură

de M.Z.    |    03 Mai 2016   •   18:46
Cioloș l-a băgat în ședință pe ministrul Sănătății în scandalul dezinfectanților: Vreau urgentarea clarificării. Nu voi accepta jumătăți de măsură Foto: Facebook

Premierul Dacian Cioloș a spus, marți, că s-a întâlnit cu ministrul Sănătății și i-a cerut acestuia ”urgentarea clarificării” anchetei în cazul dezinfectanților din spitale, adăugând că nu va accepta ”jumătăți de măsură în acest domeniu vital”.

”Ministrul Cadariu mi-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanților din spitale și am cerut urgentarea clarificării acestei probleme de siguranță sanitară pentru ca pacienții să se îndrepte în continuare cu încredere spre spitalele care aparțin sistemului public de sănătate.

De asemenea, ministrul Sănătății m-a informat asupra măsurilor luate până acum și i-am cerut să comunice cât mai repede și în mod sistematic etapele administrative care au fost parcurse până în prezent dar și să continue cercetările și să se asigure că viața pacienților nu este pusă în pericol”, a scris premierul Dacian Cioloș, marți, pe pagina sa de Facebook.

Șeful Guvernului asigură că primele rezultate vor fi publicate miercuri și promite că nu va accepta ”jumătăți de măsură în acest domeniu vital”.

”Încă de la începutul mandatului am fixat Sănătatea ca prioritate zero în agenda mea și a Guvernului și îi asigur pe toți cetățenii că nu voi accepta jumătăți de măsură în acest domeniu vital. 

Primele rezultate vor fi comunicate de către ministrul Sănătății mâine”, a spus Cioloș.

Potrivit premierului, întâlnirea dintre el și ministrul Sănătății a avut loc la Guvern.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii verifică modul în care au fost încheiate contractele de achiziţie între Institutul Oncologic Bucureşti cu firma producătoare a dezinfectanţilor care poate avea legătură cu ancheta în cazul biocidelor.

Citiți și Scandalul dezinfectanților din spitale. Momentul în care apar offshore-urile în care se scurg banii

Parteneri
x close