x close

Mihai Fifor: Iohannis încalcă cu bună ştiinţă Constituţia țării

28 Dec 2018   •   22:57
Mihai Fifor: Iohannis încalcă cu bună ştiinţă Constituţia țării

Mihai Fifor a vorbit despre conflictul dintre Klaus Iohannis şi Guvern, provocat de faptul că preşedintele întârzie să-i desemneze pe cei doi miniştri propuşi de către PSD. 

„Președintele României urmează să emită de îndată decretele de constatare a vacantării celor două funcții de ministru.

Președintele României urmează să răspundă, de îndată, în scris și motivat, propunerilor înaintate de prim-ministrul României cu privire la numirile în funcția de ministru.
Definitivă și general obligatorie.
Decizia se comunică prim-ministrului și Președintelui României și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
Pronunțată în ședința din 19 decembrie 2018."- Decizia 875

Ma intreb, oare ce inseamna "de indata"? Pentru ca, atat cat mai inteleg eu limba romana, decizia CCR, obligatorie pentru toti cetatenii romani, indiferent de functia pe care o exercita, trebuia pusa in aplicare imediat. Ce te faci cand tocmai cel chemat sa fie garantul respectarii Constitutiei, presedintele Romaniei, este cel care incalca deliberat legea fundamentala?

În contradicție totală cu decizia CCR si cu aparenta intenție de colaborare cu Guvernul, transmisă în urmă cu câteva zile, presedintele Iohannis a refuzat să facă cele două numiri la Transporturi și Dezvoltare propuse de premier, blocând astfel două domenii cheie pentru români. Presedintele acționează fără să țină seama de interesul cetățenilor care l-au votat și care așteaptă investițiile guvernului în autostrăzi, drumuri și alte proiecte de dezvoltare locală.

În același timp, tot domnul Iohannis vine și critică Guvernul că nu face suficiente investiții, deși el este cel care le blochează intenționat." Președintele Iohannis încalcă cu buna stiinta Constituția țării, îndemnând practic cetățenii la nesupunere constituțională. Prin această atitudine domnul Iohannis desființează practic statul de drept din România, înlocuindu-l cu bunul său plac. Si asta, doar cu cateva zile inainte de preluare oficiala a presedintiei rotative a Consiliului Uniunii Europene. De ce? O intrebare la care raspunsurile incep sa se contureze tot mai clar. Timp in care singurii perdanti reali nu sunt decat Romania si cetatenii sai”, a spus Mihai Fifor, pe pagina sa de Facebook.

În 21 noiembrie, Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis să o propună pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar pe Mircea Drăghici - pentru funcţia de ministru al Transporturilor.

Pe 7 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că Guvernul a „sesizat Curtea Constituţională a României pentru a soluţiona acest blocaj creat de domnul preşedinte”. Este vorba despre întârzierea unui răspuns din partea președintelui Klaus Iohannis în cazul nominalizărilor pentru Ministerul Transporturilor și Dezvăltării. Șeful statului anunțase atunci că va lua o hotărâre în acest sens după sărbătorile Centenarului, respectiv după 1 Decembrie.

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat că remanierile din ultima perioadă nu au fost făcute pentru o mai bună guvernare, ci "de ochii lumii", precizând că nu a finalizat încă analiza propunerilor de la Ministerul Dezvoltării - Olguţa Vasilescu - şi Ministerul Transporturilor - Mircea Drăghici.

Citeşte mai multe despre:

Mihai Fifor iohannis
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati