Antena 3 CNN Politică Mihai Gâdea, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: "Trebuia să facă asta din momentul în care ministrul a ieșit în fața presei și s-a făcut de râs"

Mihai Gâdea, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: "Trebuia să facă asta din momentul în care ministrul a ieșit în fața presei și s-a făcut de râs"

Mihai Gâdea a comentat demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu și a secretarului de stat Andreea Moldovan. Mihai Gâdea a precizat că ministrul ar fi trebuit să fie demis încă din momentul în care nu a știut care este protocolul pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19.

Mihai Gâdea, despre demiterea lui Vlad Voiculescu: "Trebuia să facă asta din momentul în care ministrul a ieșit în fața presei și s-a făcut de râs"
de Georgiana Adam    |    14 Apr 2021   •   11:45

"Ce se întâmplă în acest moment este un lucru care trebuia să se întâmple. Sunt prea multe scandaluri, prea multe erori, prea multe gafe, prea multe minciuni și sigur că premierul trebuia să facă asta de ieri, de alaltăieri.

Trebuia să facă asta din momentul în care ministrul nu știa ce protocol există pentru înmormântarea persoanelor decedate de COVID-19 și a ieșit în fața presei și s-a făcut de râs.

Din acest moment nu mai e vorba de Vlad Voiculescu, aici e vorba de Guvernul României și e vorba de România", a explicat Mihai Gâdea.

Totodată, realizatorul Sinteza Zilei a punctat că este foarte interesant ce se va întâmpla în USR-PLUS, având în vedere că Dan Barna și-a arătat susținerea pentru Vlad Voiculescu, în cursul zilei de marți la conferința de presă.

"E foarte interesant faptul că domnul Wiener nu știa. E limpede că era complet luat prin surprindere și e foarte interesant de văzut ce se va întâmpla în USR-PLUS, pentru că aceasta demitere vine după momentul în care Dan Barna, vicepremierul României, se duce la o conferință de presă a lui Vlad Voiculescu.

Deci ieri a vrut să arate public că îl susține pe Vlad Voiculescu, iar astăzi el este demis, motiv pentru care sunt foarte curios să văd reacția lui Dan Barna, reacția lui Dacian Cioloș (...) Inclusiv Dan Barna se face de râs, după ce s-a dus în conferință alături de Vlad Voiculescu. (...) Sigur că asta vine după decizia de aseră (...) când a fost publicat în Monitor Oficial un ordin semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, în care erau băgate criterii noi pentru carantinarea localităților.

Erau criterii mult mai dure, bagi foarte ușor localități în carantină și le scoți foarte greu. (...) Au făcut acel ordin pe "șestache" tocmai pe principiul că dacă se vorbește despre el nu avea cum să fie publicat.

El este ilegal, premierul ar fi trebuit să avizeze acea notă de fundamentare și nu a știut. (...) În momentul de față e foarte greu de apărat Vlad Voiculescu. E foarte greu de apărat Andreea Moldovan", a mai declarat Mihai Gâdea.

Vlad Voiculescu, revocat din funcțiea de ministrul al Sănătății

Premierul Florin Cîțu: Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.

Revocarea a fost cerută de Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare.

Ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introduce un punctaj pe baza unei grile. Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori pot intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă au minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei este prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Premierul Florin Cîțu nu și-ar fi dat acordul pe ordin, conform unor surse guvernamentale. Vicepremierul Dan Barna spunea, în schimb, că ordinul este firesc, tehnic și necesar.

Astăzi i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a...

Publicată de Florin Cîţu pe Miercuri, 14 aprilie 2021

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close