Antena 3 CNN Politică Mihăiţă Calimente (PNL): Premierul Ponta nu trebuia să se pronunţe asupra lui Nini Săpunaru

Mihăiţă Calimente (PNL): Premierul Ponta nu trebuia să se pronunţe asupra lui Nini Săpunaru

Mihăiţă Calimente (PNL): Premierul Ponta nu trebuia să se pronunţe asupra lui Nini Săpunaru
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    24 Aug 2013   •   20:57

Prim-ministrul Victor Ponta n-ar fi trebuit să se pronunţe asupra numelui lui Nini Săpunaru, cel căruia Crin Antonescu i-a propus şefia Transporturilor, este de părere deputatul PNL, Mihăiţă Calimente.

"Premierul n-ar fi trebuit să se pronunţe asupra numelui lui Nini Săpunaru, era o discuţie în interiorul PNL, era o propunere a lui Crin Antonescu. (...) În plus, mâine se ia hotărârea finală, la BPN", a declarat preşedintele Comisiei parlamentare de control SIE, Mihăiţă Calimente, sâmbătă, la o Ediţie specială de la Antena 3.

De asemenea, liberalul a mai spus că el îl consideră pe Săpunaru, "spre deosebire de premier, un om cu experienţă politică".

Pe 22 august, deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat că a fost sunat şi întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, de a prelua postul de ministru al Transporturilor, spunând că a fost de acord şi că a fost autorizat să anunţe acest lucru.

Pe 23 august, Victor Ponta a spus că nu este de acord cu numirea lui Săpunaru la Transporturi şi a cerut altă nominalizare.

Motivele secrete pentru care Ponta nu îl vrea pe liberalul Nini Săpunaru la Transporturi

Nini Săpunaru: Nu mai am nicio legatură cu SC Europroiect SRL

Cine este Nini Săpunaru, propunerea lui Crin Antonescu pentru portofoliul Transporturilor
   
Propunerea oficială a PNL va fi făcută publică duminică după-amiaza, la şedinţa PBN.

Deputatul PNL Ovidiu Silaghi şi-a retras candidatura
 luni, după ce procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva liberalului, pentru trafic de influenţă în formă continuată, fapte despre care există indicii şi date că ar fi fost săvârşite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor. 

  
Liberalul Ovidiu Silaghi a afirmat că nu a influenţat şi nu a intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele lui Nelu Iordache, punctând că este nevinovat şi că este vorba de "o manevră politică" a preşedintelui Traian Băsescu

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, post rămas vacant după demisia lui Relu Fenechiu, în urma condamnării sale, în 12 iulie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close