Antena 3 CNN Politică Ovidiu Silaghi: Sunt nevinovat. Este o manevră politică a lui Traian Băsescu

Ovidiu Silaghi: Sunt nevinovat. Este o manevră politică a lui Traian Băsescu

Ovidiu Silaghi: Sunt nevinovat. Este o manevră politică a lui Traian Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    19 Aug 2013   •   20:33

Liberalul Ovidiu Silaghi afirmă că nu a influenţat şi nu a intervenit în niciun fel în împiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele lui Nelu Iordache, punctând că este nevinovat şi că este vorba de "o manevră politică" a preşedintelui Traian Băsescu.

"Nu am influenţat şi nu am intervenit în niciun fel în impiedicarea rezilierii contractului Arad-Nădlac deţinut de firmele domnului Nelu Iordache. Nu am cerut şi nu am primit niciodată foloase necuvenite (bani sau alte bunuri sau servicii) de la Nelu Iordache sau vreunul din interpuşii săi, în niciun scop, şi nu am intervenit în executarea sau ne-executarea plăţilor din acest contract sau oricare altul", afirmă Silaghi, într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

El adaugă că este convins că în timp se va dovedi că este "întrutotul nevinovat şi că aceasta a fost o manevră politică a lui Traian Băsescu".

De asemenea, Silaghi arată că referatul DNA privind sesizarea Camerei Deputaţilor în vederea avizului necesar urmăririi sale penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă "se bazează pe o denunţare a unui individ care, în încercarea de a-şi salva situaţia, aruncă vinovaţii pe alte persoane".

"În acest context, nu pot să nu remarc coincidenţa apariţiei acestui referat, precum şi invitarea mea la DNA pentru audieri pe 21 august 2013, în preajma declaratei zile a deciziei numirii mele de către preşedintele Traian Băsescu în propusa calitate de ministru al Transporturilor. De asemenea, nu pot să nu observ faptul că acest referat a apărut după ce încercarea ANI de a mă declara incompatibil a eşuat", afirmă deputatul liberal.

El susţine că DNA i-a oferit preşedintelui Băsescu "motivul perfect" pentru a nu-l numi în funcţia de ministru al Transporturilor.

"Tot în seria coincidenţelor se încadrează şi discursul preşedintelui Traian Băsescu din 22 iulie 2013 în care explică faptul că nu doreşte să mă numească la conducerea Ministerului Transporturilor. Doar că în acel discurs nu găsise încă motivul pentru a nu mă numi, iar acum DNA i-a oferit . Situaţia este asemănătoare cu alte cazuri similare din trecut (Atanasiu, Păcuraru şi alţii)", susţine Silaghi.

El precizează că şi-a retras candidatura pentru funcţia de ministru
şi va cere PNL să facă o nouă nominalizare pentru a nu prelungi situaţia de interimat de la minister şi pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului şi Guvernului.

Şeful DNA a cerut, luni, procurorului general să sesizeze Camera Deputaţilor cu o cerere de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache.

"Totodată, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcţii de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte", au precizat procurorii DNA.



×
Subiecte în articol: Ovidiu Silaghi
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close